Best Practices in Project Management

Agile (scrum) lijkt tegenwoordig het toverwoord. Deze manier van werken leidt tot flexibele projecten die vooral sneller opleveren. Maar ook als er agile (Alles Gaat Ineens Lekker Eenvoudig) gewerkt wordt, valt er het nodige te verbeteren bij het projectmanagement.

Cursus Personal Profilling: Best Practices in Project Management: docent en studenten in overleg

Vooral op het gebied van besturing, besluitvorming en omgang met veranderingen tijdens de uitvoering en realisatie van het project blijven kansen liggen. Dit geldt ook voor de samenwerking in het team en het betrekken van de stakeholders. Tijdens de mastermodule Best Practices in Project Management ervaar je de toegevoegde waarde van best practices voor je dagelijkse werk als projectmanager.

Handig om te weten

Startmoment 8 november 2024
Lesdata Vrijdag en zaterdag: 8, 9, 22 en 23 november 2024
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten

€ 3750 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.
Deelnemers 10 - 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering (140 uur)

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Onze docenten en studenten zitten klaar om je persoonlijk advies te geven

Vraag persoonlijk advies

Plan nu direct een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek in. Tijdens dit gesprek gaan we in op jouw persoonlijke situatie & vragen. Onze manager Angelique van der Winden helpt je graag.

Plan persoonlijk adviesgesprek

Opleidingsinhoud

Tijdens de mastermodule Best Practices in Project Management krijg je een overzicht in de trends in projectmanagement, van traditioneel tot state-of-the-art. Je leert onder meer over PRINCE2, PRAXIS, Agile, SCRUM, KANBAN, LEAN en DevOps. Met Management of Portfolios (MoP) verbreed je je perspectief op portfoliomanagement.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten waarin we de volgende onderwerpen behandelen:

 • De diverse dialecten in PM-land
 • Het ontwerpen van een praktische projectbesturing op maat voor succesvolle projecten in elke situatie, gebruik makend van best practices
 • De werking van best practices met de Business Simulatie 2020®, en handvatten voor de toepassing in de praktijk

Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om een drietal wereldwijd erkende certificaten (PRINCE2, AgilePM en MoP) te behalen die je direct op je cv kunt zetten.

Elke drie weken heb je een bijeenkomst op vrijdag en zaterdag. Verder leer je ook via persoonlijke coaching én collegiaal leren. Er is een digitale leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie deelt met je medestudenten.

Toelating

Je kunt de mastermodule Best Practices in Project Management volgen als je een bachelordiploma en minimaal twee jaar relevante werkervaring hebt. Ook werk je momenteel in een projectgestuurde werkomgeving. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure.

Docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Het zijn gerenommeerde professionals, ieder met zijn eigen specialisaties. Regelmatig verschijnen artikelen en boeken van hun hand.

Douwe Brolsma, hogeschooldocent mastermodule Personal Profiling: Best Practices in Project Management, Hogeschool Utrecht.

Douwe Brolsma

Hogeschooldocent mastermodule Best Practices in Project Management

Douwe werkte bij grote Nederlandse organisaties en in organisatieveranderingstrajecten bij universiteiten in Thailand, Bolivia, Mozambique en Zuid- Afrika. Deze ervaringen gebruikt hij om zijn trainingen, begeleidingstrajecten en adviezen te verlevendigen.

Douwe is geaccrediteerd in vrijwel alle Best Practices-methodieken en gespecialiseerd in risicomanagement: hij is als eerste docent in Nederland geaccrediteerd voor de methodiek Management of Risk. Douwe doceert verschillende modules en is thesisbegeleider.
Mark Kouwenhoven, hogeschooldocent mastermodule Personal Profiling: Best Practices in Project Management, Hogeschool Utrecht

Mark Kouwenhoven

Hogeschooldocent mastermodule Best Practices in Project Management

Mark is een zeer ervaren projectmanager en consultant die zijn sporen heeft verdiend in het brede vakgebied van projectmanagement.

Hij is zelfstandig ondernemer en eigenaar van trainings- en adviesbureau nThen! Mark heeft ruime ervaring met o.a. Agile, IPMA, PRINCE2, Scrum, Programma- en Portfoliomanagement, financial management en is betrokken bij project- en risico-audits. Hij is (internationaal) Spreker, Trainer en Auteur. Daarnaast is hij Reviewer van diverse PM-boeken en de officiële manual van PRINCE2 en MSP.

Na deze opleiding

In deze mastermodule ontdek je de toegevoegde waarde van best practices. Deze kun je meteen in de praktijk toepassen. Door onze praktijkgerichte en persoonlijke aanpak maken veel deelnemers al tijdens hun studie een ontwikkeling door in hun carrière. Na de module krijg je een officieel HU-certificaat.

De mastermodule Best Practices in Project Management maakt onderdeel uit van de master Project, Programme & Portfolio Management. Kennis en kunde op het gebied van projectmatig werken worden veel gevraagd in diverse organisaties.

Na het afronden van deze module kun je verder studeren voor je mastertitel.

Overige informatie

De mastermodule Best Practices in project Management kost € 3750, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen.

Eventuele kosten voor officiële certifceringen worden apart in rekening gebracht (facultatief).

Omdat dit een praktijkgerichte mastermodule is, stellen we twee jaar relevante werkervaring als toelatingseis. Daarnaast werk je nu in een relevante functie. Dat zorgt er namelijk voor dat je waardevolle kennis uit de praktijk in kan brengen tijdens de bijeenkomsten.

Deze module maakt deel uit van een volledige masteropleiding. Bachelor- en mastermodules kun je los volgen of zelf stapelen tot een degree-opleiding. In het laatste geval tellen de studiepunten van deze module mee voor het behalen van een officieel diploma.

Waarom best practices in project Management bij de HU?

 • Kom verder in je carrière

  De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

 • Docenten uit de praktijk

  De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.

 • Krijg begeleiding die werkt

  Jouw groei als student staat voorop, daarom steekt de HU veel tijd en energie in begeleiding en advies.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Certificering mastermodule best practices in project management

De mastermodule Best Practices in Project Management is onderdeel van de door het NVAO geaccrediteerde masteropleiding Project Management.

Direct contact

Foto van Angelique van der Winden

Angelique van der Winden

Voorbeeld van een lessituatie

Interesse in de opleiding Best Practices in Project Management?

Volg deze opleiding