Agility and Control in Projects

Er is een belangrijk verschil tussen een project en een organisatie. Een organisatie volgt een standaard proces voor een standaard resultaat, terwijl een project een standaard proces voor een uniek resultaat volgt. Dit realiseer je met een uitgebalanceerde projectmanagementmethode.

Cursus Agility and Control in Projects: studenten in overlegsituatie

Een bekend voorbeeld van zo'n methode is PRINCE2, maar er zijn er natuurlijk veel meer. Bij de mastermodule Agility and Control in Projects ontdek je de mogelijkheden én beperkingen van verschillende projectmanagementmethoden. Zo munt je uit als projectmanager en zorg je ervoor dat je project het allerbeste resultaat boekt. Planning en controle van projecten hebben voor jou geen geheimen meer.

Handig om te weten

Start Eerste helft november
Lesdata Elke drie weken bijeenkomsten op vrijdag van 9.00 - 18.00 uur en zaterdag van 9.00 - 17.30 uur
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten € 3750 (vrij van btw)
Deelnemers 8 - 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering (140 uur)
Prijsinformatie Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Online open avonden

Behoefte aan persoonlijk studieadvies? Ook in deze tijd staan we (online) voor je klaar! Kijk hier voor meer informatie. 

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Opleidingsinhoud

Tijdens de mastermodule Agility and Control in Projects verbind je de theorie direct met de praktijk. Daarbij doe je nieuwe inzichten op, waar ook je werkomgeving van profiteert. Je leert werken met bekende en minder bekende methoden en technieken voor je projecten, zoals Earned Value, Critial Chain en Maturity.

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten. De volgende onderwerpen komen hier aan bod:

 • Een overzicht van projectmanagementstandaarden (IPMA, Axelos, PMI, ISO)
 • Verschillende agile- en scrummethoden
 • Het vergelijken en selecteren van projectmanagementmethoden
 • Theorieën van organisatiesystemen
 • Methoden om je project te structureren
 • Projectefficiency
 • Earned value project management
 • Project management maturity
 • Perspectieven van projecten

Bij de mastermodule Agility and Control in Projects koppel je de theorie direct aan je dagelijkse praktijk als projectmanager. Hiervoor kun je je eigen casuïstiek inbrengen.

Elke drie weken heb je een bijeenkomst op vrijdag en zaterdag. Verder leer je ook via persoonlijke coaching én collegiaal leren. Er is een digitale leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie deelt met je medestudenten.

Toelating

Je hebt bij voorkeur een hbo-diploma en twee jaar (relevante) werkervaring.


Docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Het zijn gerenommeerde professionals, ieder met zijn eigen specialisaties. Regelmatig verschijnen artikelen en boeken van hun hand.

Gilbert Silvius, hogeschooldocent mastermodule Advanced topics in project management, Hogeschool Utrecht

Gilbert Silvius

Lector Project- & Program Management

Gilbert is lector Project- & Program Management en principal consultant bij Van Aetsveld. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in organisaties adviseren over commerciële slagkracht en bedrijfsprocessen. Als geen ander verbindt Gilbert praktijk en theorie in onderzoek en onderwijs. Zo is hij ook initiatiefnemer van de Master of Project Management. Zijn baanbrekende onderzoeken over Sustainability in projectmanagement zijn befaamd.

 

Rob Agelink, hogeschooldocent mastermodule Project Planning & Control, Hogeschool Utrecht

Rob Agelink

Na zijn nautische en bedrijfskundige studie werkte Rob jarenlang als lijnmanager, project- en programmamanager. Als lid van het dagelijks bestuur van een beursgenoteerde onderneming heeft hij ook een rijke ervaring opgebouwd in het bouwen aan, en besturen van een internationale organisatie. Met gerichte methoden en technieken is Rob in staat complexe en omgevingsgevoelige programma's met succes te realiseren. Bij CGI is Rob thought leader in projectmanagement.


Na deze opleiding

De geleerde methoden en technieken om projecten te plannen en te controleren kun je meteen gebruiken in je dagelijkse werk. Door onze praktijkgerichte en persoonlijke aanpak maken veel deelnemers al tijdens hun studie een ontwikkeling door in hun carrière. Na de module krijg je een officieel HU-certificaat.

Na de mastermodule Agility and Control in Projects:

 • Weet je hoe je met een standaard proces het allerbeste resultaat boekt
 • Ken je alle mogelijkheden en beperkingen van diverse projectmanagementmethoden
 • Weet je alles van planning en controle van projecten

De mastermodule Agility and Control in Projects maakt onderdeel uit van de master Project Management. Daarom kun je na het afronden van deze module ook verder studeren voor je mastertitel.


Overige informatie

De mastermodule Agility and Control in Projects kost € 3750, vrij van btw. Dit is inclusief de lesmaterialen.

Omdat dit een praktijkgerichte mastermodule is, stellen we twee jaar relevante werkervaring als toelatingseis. Daarnaast werk je nu in een relevante functie. Dat zorgt er namelijk voor dat je waardevolle kennis uit de praktijk in kan brengen tijdens de bijeenkomsten.

Deze module maakt deel uit van een volledige masteropleiding. Bachelor- en mastermodules kun je los volgen of zelf stapelen tot een degree-opleiding. In het laatste geval tellen de studiepunten van deze module mee voor het behalen van een officieel diploma.

Waarom Agility and Control in Projects bij de HU?

 • Werk aan je professionele ontwikkeling

  Stilstand is achteruitgang. Om op hoog niveau te kunnen opereren is het goed om je regelmatig bij te scholen.

 • Leer van de experts

  Een opleiding aan de HU betekent docenten met kwaliteit en een sterke aansluiting met de praktijk.

 • Kies een praktijkgerichte opleiding

  De inzichten en kennis die je tijdens deze cursus opdoet, kun je meteen in je werk gebruiken.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Direct contact

Thuy-Vy Nguyen

Certificering mastermodule Agility and Control in Projects

De mastermodule Agility and Control in Projects is onderdeel van de door het NVAO geaccrediteerde masteropleiding Project management. Daarnaast is deze opleiding gecertificeerd door:

Interesse in de opleiding Agility and Control in Projects?