Na de opleiding

Met je diploma van de opleiding Pedagogiek kun je heel veel kanten op. Je kunt bij veel organisaties en instellingen terecht om ondersteuning bij opvoeding te bieden. Hierbij geef je opvoeders niet alleen hulp, maar breng je ze ook samen.

Na de opleiding Ecologische Pedagogiek: pedagoge aan het werk op een basisschool

wat kan ik worden?

Als beleidsmedewerker zet je je in voor het jeugdbeleid in de gemeente. Je houdt je bezig met de ontwikkeling van het beleid en de uitvoering ervan.

De pedagogisch adviseur werkt met kinderen die problemen hebben, bijvoorbeeld op geestelijk of sociaal vlak. Je adviseert de school hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan.

Als coördinator ben je een spin in het web. Je begeleidt mensen met een verstandelijke handicap.

Je bent als gezinsbegeleider betrokken bij gezinnen met opvoedingsproblemen. Samen met de ouders en de kinderen zoek je naar een oplossing. Soms zijn ook andere professionals betrokken.

Als leidinggevende ben je veel bezig met coördineren en plannen. Ook ben je (samen met je team) verantwoordelijk voor de kwaliteit van de kinderopvang.

Je kunt aan de slag bij:

  • Centrum voor Jeugd en Gezin
  • School voor (speciaal) basisonderwijs
  • Bureau Jeugdzorg
  • Opvoedingssteunpunt in de wijk
  • Gespecialiseerde kinderopvang

Na de opleiding Ecologische Pedagogiek: pedagoge aan het werk op een basisschool

Baankans

54%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

Doorstuderen

Wil je na je opleiding niet meteen aan het werk? Je kunt natuurlijk ook doorstuderen. Zo kun je aan Hogeschool Utrecht een master Pedagogiek volgen. Je minor tijdens het laatste jaar van je opleiding bereidt je hierop voor.

Master Pedagogiek