Na de opleiding

Met een diploma van de opleiding Orthoptie kun je als orthoptist een eigen praktijk beginnen of aan de slag in een ziekenhuis. Veel van je patiënten zijn kinderen, maar er zitten ook regelmatig volwassenen in je wachtkamer. Wil je nog niet meteen gaan werken? Kies dan voor een interessante vervolgopleiding.

orthoptie

Wat kan ik worden met Orthoptie?

Je stelt zelfstandig een orthoptische diagnose en maakt het beste plan om volwassenen en kinderen van hun oogklachten af te helpen.

Je begint als zelfstandig ondernemer een praktijk als orthoptist. Je bouwt een eigen kring van patiënten op en behandelt kinderen en volwassenen.

Omdat jij goed weet hoe het oog werkt en hoe twee ogen bewegen en samenwerken, kun je in speciale instellingen voor blinden en slechtzienden patiënten begeleiden en onderzoek doen.

Je kunt aan de slag bij

  • Ziekenhuis
  • Instelling voor slechtzienden
  • Eigen praktijk
  • Optiekzaak

Doorstuderen na je diploma?

Wil je na je opleiding niet meteen aan het werk? Dan kun je natuurlijk ook doorstuderen. De opleidingen Physician Assistant en Optometrie aan Hogeschool Utrecht sluiten goed aan bij Orthoptie. Je kunt ook kiezen voor een leuke masteropleiding in het buitenland.

 

Foto van Martijn Niesen

"Het is zowel voor mij uitdagend omdat geen enkele variant van strabismus precies hetzelfde is, en je ziet meteen het eindresultaat als de operatie achter de rug is."

Martijn Niesen (33 jaar) Oud-student

Heb je nog vragen?