Hoe zorgen we voor een veilige gedigitaliseerde samenleving? Hoe borgen we de privacy van de burger in een data-gedreven maatschappij? En beschermen we ons voldoende tegen cyberaanvallen door criminelen en spionnen? De digitale weerbaarheid van onze samenleving staat al decennia lang onder druk. In de master Digital Security bestudeer je alle aspecten van de digitale veiligheid en weerbaarheid van de samenleving en organisaties. Na het afronden van deze master ben je in staat de risico’s en het belang van digitalisering voor de samenleving als geheel en voor de continuïteit en ontwikkeling van organisaties in het bijzonder op waarde te schatten.

Meld je nu aan!

Je kunt je nu voor deze masteropleiding aanmelden via Studielink. Let op: je vindt de opleiding onder de naam Master Digitale Veiligheid.

In deze master staat de digitale veiligheid en weerbaarheid van de samenleving en organisaties centraal. Je leert over technische uitdagingen en ontwikkelingen, maar ook over de rol van gedrag, de organisatie, en de juridische en bestuurlijke kaders voor het veiligstellen van het digitaal domein.

Na deze master weet jij de brug te slaan tussen technische specialisten en hoger management op het gebied van Digital Security. Je kunt risico’s inschatten en adviseren over gepaste maatregelen. Je bent klaar om een sleutelrol te vervullen binnen de uitdagingen van de complexe, gedigitaliseerde samenleving.

Proefles op locatie

Leer de opleiding nog beter kennen tijdens een proefles op locatie op 13 juni. Je volgt een echte les en ervaart wat het is om bij ons te studeren.

Tijdens de opleiding

Digital Security vanuit alle perspectieven

Deze masteropleiding besteedt niet alleen aandacht aan de technologische en organisatorische zijde van informatieveiligheid maar nadrukkelijk ook aan wet- en regelgeving, beleid en bestuur, ethiek, sociale psychologie en verandermanagement.

Na de opleiding

Breed carrièreperspectief

Afgestudeerden van de opleiding kunnen onder meer functies als (information) security officer, privacy officer, functionaris gegevensbescherming en security architect vervullen.

Toelatingseisen Master Digital Security

Je kunt starten met de masteropleiding Digital Security met een afgeronde bacheloropleiding Integrale Veiligheidskunde, Recht of ICT, maar ook voor studenten van andere opleidingen kan de master interessant zijn. De masteropleiding richt zich op studenten die:

  • Zichzelf willen uitdagen door verdieping;
  • Willen leren door te werken aan authentieke casuïstiek;
  • Willen groeien in onderzoekend vermogen en kritisch denken.

Toelating

Na inschrijving wordt een intakegesprek gehouden. Het intakegesprek dient twee doelen; enerzijds is het de studiekeuzecheck (matching) om te kijken of jouw verwachtingen overeenkomen met de inhoud van de opleiding. Anderzijds is het om een eventuele knowledge gap vast te stellen. Op grond van de geconstateerde knowledge gap kan je geadviseerd worden een online-programma Digital Security te volgen.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 31 augustus
Startmoment September
Locatie Padualaan 101 Utrecht
Diploma Master of Arts
Numerus fixus Nee

Interesse in de master Digital Security?

Vragen over de opleiding?