Na de opleiding

Na de hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK) heb je een goede kans op een mooie baan. Je kunt het bedrijfsleven in, maar je kunt ook aan de slag bij de gemeente, politie of bij een veiligheidsregio. Overal is de veiligheid van mensen, gebouwen en informatie belangrijk. Ben je nog niet uitgeleerd? Dan kan je door met een master.

Na de opleiding Integrale Veiligheidskunde: veiligheidscoördinator aan het werk

Wat kan ik worden met IVK?

In deze functie zorg je voor de veiligheid van zowel de medewerkers als de bedrijfsinformatie. Je bent een spin in het web en werkt veel samen met mensen binnen en buiten de organisatie.

Iedere gemeente heeft een rampenplan. Hierin staat wat er moet gebeuren bij een noodgeval. Als ambtenaar rampenbestrijding ben je verantwoordelijk voor het plan en de uitvoering ervan.

Als veiligheidsadviseur geef je adviezen aan de directie en het management. Je checkt de veiligheidsvoorschriften van het bedrijf en kijkt of medewerkers deze naleven.

Nederland is opgedeeld in 25 veiligheidsregio's. Binnen zo'n regio werken bestuur en hulpdiensten samen. Als beleidsmedewerker bepaal je mede de koers.

Als Privacy Officer help je je organisatie te voldoen aan de privacywetgeving. Je helpt bij het maken van het verwerkingsregister, het maken van risico-inschattingen op het gebied van privacy, het adviseren van het management over privacy en het trainen van collega’s.

Je kunt aan de slag bij

 • Politie, brandweer, marechaussee of leger (na een instroomtraject)
 • Overheid
 • Adviesbureau
 • Openbaar vervoer
 • Gevangenis
Na de opleiding Integrale Veiligheidskunde: veiligheidscoördinator aan het werk

Baankans

79%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

  Doorstuderen na je diploma?

  Klaar met je bachelor Integrale Veiligheidskunde (IVK), maar nog niet uitgeleerd? Schrijf je dan in voor een interessante master bij een universiteit (soms volg je hiervoor eerst een premaster). Je kunt ook een interne opleiding volgen bij de politie, brandweer, leger of marechaussee. Hiervoor doe je eerst een toelating.

  Heb je nog vragen?

  Gerelateerde opleidingen