Na de opleiding

Met je diploma van de opleiding HBO-ICT kun je op ontzettend veel plekken terecht en vind je al snel werk. Veel studenten worden tijdens het afstuderen zelfs al gevraagd te blijven. Maar doorstuderen kan natuurlijk ook. Je kunt een master volgen aan Hogeschool Utrecht of aan de universiteit.

Na de opleiding HBO-ICT: praktijkvoorbeeld

Wat kan ik worden?

Als ICT-Consultant sla jij de brug tussen de ICT-wensen van een organisatie en het realiseren van die wensen in innovatieve ICT-oplossingen. Zo overleg je bijvoorbeeld met de klantenservice in een organisatie om een chatbot in te zetten die automatisch vragen van een klant kan beantwoorden. Jij brengt deze wensen in kaart en werkt samen met de ontwikkelteams (vaak scrum) die deze oplossing bouwen, naar het uiteindelijke ontwerp.

Apps zijn niet meer weg te denken, dagelijks komen nieuwe apps beschikbaar. Apps worden steeds slimmer door gebruik te maken van bijvoorbeeld Artificial Intelligence; door gebruik te maken van data uit vele andere bronnen, worden deze apps steeds ‘slimmer’. Als Mobiele app developer ben je helemaal thuis op dit terrein en bouw je mee aan de nieuwste apps.

Als Artificial Intelligence (AI) specialist bouw je mee aan ICT-oplossingen die, op basis van slimme algoritmen, bedrijven helpen om omzet te vergroten en/of kosten te besparen. Denk maar aan de aanbevelingsengine van Netflix , of de pop ups die mensen die product X kochten wijzen op product Y. Veel van dit soort ontwikkelingen zijn nog experimenteel en je werkt aan de allernieuwste oplossingen.

Als Cloud engineer bouw je mee aan veilige cloudomgevingen en je kun deze ook veilig beheren. Zo help je organisaties om bijvoorbeeld eigen (in huis) werkende servers te transformeren naar gesloten en/of open cloudoplossingen. Natuurlijk heb je kennis van diverse platformen zoals Azure van Microsoft of AWS van Amazon.

Als Technisch Security Specialist ben je verantwoordelijk voor het geven van advies vanuit technisch oogpunt, dus: 'Hoe kunnen organisatie hun techniek beter inrichten om securityproof te zijn?' en 'Welke diensten en technieken kunnen het beste ingezet worden?'

Je kunt aan de slag bij:

  • Grote ICT-bedrijven (zoals Capgemini, Ordina, Sogeti)
  • Kleinere ICT-bedrijven en vaak start ups
  • Banken en verzekeraars (Rabobank, A.S.R.)
  • Industriële bedrijven
  • Lokale en centrale overheidsorganisaties
  • Gespecialiseerde ICT-bedrijven (zoals Quintor)

 

Na de opleiding HBO-ICT: praktijkvoorbeeld

Baankans

93%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

Doorstuderen

Wil je na je bacheloropleiding nog verder studeren? Kies dan voor een vervolgopleiding bij Hogeschool Utrecht of een interessante master bij een universiteit. Hieronder vind je enkele masters die goed aansluiten op deze studie. Goed om te weten: voor sommige masters aan de universiteit heb je een premaster nodig.