Na de opleiding

Er is ontzettend veel vraag naar ICT-specialisten op de arbeidsmarkt. Of je nu graag als developer aan de slag gaat of juist op strategisch vlak meedenkt als ICT-consultant. 

 

Wat kan ik worden met HBO-ICT?

Als ICT-consultant sla jij de brug tussen de ICT-wensen van een organisatie en het vertalen van deze wensen in innovatieve ICT-oplossingen. Jij brengt de wensen in kaart en werkt samen met de ontwikkelteams die de oplossing bouwen, naar het uiteindelijke ontwerp.

Als Mobiele App Developer ben je helemaal thuis op het terrein van Artificial Intelligence. Je weet data van andere bronnen in te zetten bij het bouwen aan de nieuwste apps. Zoals de Buienradar app de gegevens van het KNMI verwerkt.

Als Artificial Intelligence (AI) specialist bouw je mee aan ICT-oplossingen die, op basis van slimme algoritmen. Je helpt bedrijven hun omzet te vergroten en/of kosten te besparen. Denk aan de aanbevelingsengine van Netflix, of de `anderen kochten ook'-pop-ups in webshops. 

Als Cloud Engineer bouw je mee aan veilige cloud-omgevingen en het beheer ervan. Zo help je organisaties om eigen werkende servers om te zetten naar gesloten en/of open cloudoplossingen. Je hebt kennis van diverse platformen zoals Azure van Microsoft of AWS van Amazon. 

Als Technisch Security Specialist help je bedrijven met het beter inrichten van hun technische security. Dankzij jouw technische kennis geef je ze inhoudelijk advies in welke diensten en technieken het meest geschikt zijn.

Je kunt aan de slag bij

 • Grote ICT-bedrijven (bijv. Capgemini, Ordina, Sogeti)
 • Kleinere ICT-bedrijven en startups
 • Banken en verzekeraars (bijv. Rabobank, A.S.R.)
 • Industriële bedrijven (bijv. Shell, Akzo, DSM)
 • Lokale en centrale overheidsorganisaties
 • Gespecialiseerde ICT-bedrijven (zoals Quintor)
 • Je kunt ook je eigen bedrijf opzetten of starten als zzp’er 
Na de opleiding HBO-ICT: praktijkvoorbeeld

Baankans

92%
vindt een baan binnen 1,5 jaar
 • 50%Praktijk
 • 50%Theorie

  Doorstuderen na je diploma?

  Heb je je ICT-diploma op zak, dan hoef je natuurlijk niet meteen aan het werk. Je kunt ook kiezen voor een vervolgopleiding bij Hogeschool Utrecht of een interessante master bij een andere hogeschool of universiteit. Hieronder vind je enkele masters die goed aansluiten op deze studie. Goed om te weten: voor sommige masters aan de universiteit heb je een premaster nodig.

  Heb je nog vragen?