Na de opleiding

Na de hbo-opleiding Commerciële Economie ben je marketeer. Je kunt aan de slag bij reclamebureaus of bij een sales- en marketingafdeling van een bedrijf. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen bedrijf starten. Nog niet uitgeleerd? Kies dan een master die aansluit bij je bachelor.

Na de opleiding Commerciële Economie: docenten en studenten in gesprek

Wat kan ik worden?

Een marketeer is steeds op zoek naar nieuwe manieren om een product aan de man te brengen en de boodschap van het bedrijf over te brengen.

Als sales manager ben je verantwoordelijk voor de verkoop. Vaak is er een team van verkopers waaraan je leiding geeft. Om je doelen te halen werk je veel samen met de afdeling marketing.

Als je onderzoekend bent ingesteld, dan past deze functie bij je. Je onderzoekt bijvoorbeeld de tevredenheid van klanten of het imago van het bedrijf. Daarbij kijk je ook hoe je het kan verbeteren.

In deze functie geef je leiding aan de marketingcommunicatie-afdeling. Je houdt je bezig met dingen als (social) media, communicatie en strategie.

Een brandmanager houdt zich bezig met het imago van het merk. Je bent benieuwd naar wat mensen van de producten en het bedrijf vinden, en hoe je hun mening kunt beïnvloeden.

Je kunt aan de slag bij

  • Reclamebureau
  • Sales- en marketingafdeling van een bedrijf
  • Eigen bedrijf starten

Na de opleiding Commerciële Economie: docenten en studenten in gesprek

Baankans

84%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

Doorstuderen

Wil je na je bacheloropleiding nog verder studeren? Kies dan voor een vervolgopleiding bij Hogeschool Utrecht of een interessante master bij een universiteit. Hieronder vind je enkele masters die veel gekozen worden door je medestudenten. Goed om te weten: voor sommige masters aan de universiteit heb je een premaster nodig.