Na de opleiding

Heb je je diploma hbo Chemie? Dan kun je alle kanten op. Je kunt aan het werk als chemisch analist of product developer bij bijzondere bedrijven. Maar je kunt natuurlijk ook verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld een master aan de universiteit volgen.

Na de opleiding Chemie: werken in een laboratorium

Wat kan ik worden?

Je doet onderzoek, adviseert en ontwikkelt grondstoffen voor allerlei producten, zoals stoffen die nodig zijn voor het maken van eten, drinken en medicijnen.

Als research analist hebben bedrijven en instellingen jou nodig bij het analyseren van onderzoeken of het ontwikkelen van nieuwe methodes en grondstoffen.

Jij bent degene die begint met het ontwikkelen van grondstoffen die nodig zijn voor het maken van nieuwe producten. Bijvoorbeeld voor eten, drinken en medicijnen.

Is een product wel in orde? En is de manier waarop het wordt gemaakt oké? Jij onderzoekt of de kwaliteit en veiligheid van producten en processen goed zijn en bekijkt wat beter kan.

Je kunt aan de slag bij:

  • Akzo Nobel
  • Sigma Coatings
  • Unilever
  • RIVM
  • TNO

Na de opleiding Chemie: werken in een laboratorium

Baankans

83
% vindt een baan binnen 1,5 jaar

Doorstuderen

Je hoeft niet meteen aan het werk na je hbo-opleiding Chemie. Je kunt ook doorstuderen. Je kunt een post-bachelor opleiding volgen of je laten opleiden tot leraar. Wil je een master aan de universiteit volgen? Dan moet je eerst een minor doen.

Koen van den Helder, opleiding hbo chemie voltijd | Hogeschool Utrecht

"Ik koos na de opleiding chemie voor een master aan de Universiteit van Utrecht"

Koen van den Helder (22) Oud-student Chemie