Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding Online Contentcreator werk je samen met studiegenoten aan opdrachten en projecten. Zo pas je de geleerde theorie direct toe in praktijksituaties. In de werkplaats probeer je nieuwe dingen uit: je gaat aan de slag met grafische programma’s, schrijft teksten of pakt een camera. De docenten begeleiden je hierbij. 

Studenten aan het werk tijdens hun studie

Inhoud van de Ad Online Contentcreator

Je neemt deel aan workshops en volgt gastlessen vanuit het werkveld. Al je gemaakte opdrachten verzamel je in een digitaal portfolio. Zo toon je aan welke content formats je kunt toepassen, maar je laat ook op een creatieve manier zien welke praktijkkennis je hebt opgedaan en welke theorie je je eigen hebt gemaakt. Zo ben jij straks helemaal klaar voor het werkveld!

In het eerste jaar leer je het hele proces van content creëren kennen:

 • analyse en conceptontwikkeling,
 • planning en organisatie,
 • creatie en publicatie
 • evaluatie en optimalisatie.

Dit hele proces noemen we de contentcirkel. Dit jaar doorloop je stap voor stap deze contentcirkel en maak je de bijbehorende praktijkopdrachten en content creaties..

In het tweede jaar ga je met een projectgroep aan de slag in het werkveld. Je werkt voor een opdrachtgever aan een vraagstuk waarin de hele contentcirkel aan bod komt. De focus ligt hier op samenwerking en de verbindende rol die je hebt binnen een organisatie.

Voor je afstudeerstage in het tweede semester ga je zelfstandig aan de slag bij een organisatie. Je leert zelfstandig een contentvraagstuk in de praktijk op te lossen en weet wanneer je hulp moet vragen om het vraagstuk tijdig en kwalitatief op het gewenste niveau op te lossen. 

 • 60%Praktijk
 • 40%Theorie
 • 40%individueel werk
 • 60%Groepswerk

Zelfstudie

20
uur per week

  Overige informatie

  Een Associate degree is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan, zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Na een Ad-opleiding kunt je alsnog doorstromen naar een bacheloropleiding en deze verkort doorlopen.

  Tijdens de opleiding werk je in leer- en projectteams samen met medestudenten. Je werkt in een inspirerende leeromgeving aan opdrachten en doet dit in samenwerking met bedrijven. Zo krijg je gastlessen, neem je deel aan workshops en bouw je de kennis op die je nodig hebt in het werkveld.

  Er is in de opleiding veel aandacht voor je ontwikkeling onder begeleiding van een leerteamcoach.

  Er zijn veel feedbackmomenten zijn waardoor je leert en jezelf ontwikkelt. Daarnaast sluit je elk semester af met een portfoliobeoordeling en soms ook met een assessment. Je sluit de opleiding af met een afstudeerproject.

  Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Volg dan naast je gewone onderwijs een HU-honourstraject. Kies een volledig programma of kom zelf met een idee. Met het HU-honourstraject heb je een streepje voor op de arbeidsmarkt.

  Je vormt samen met een aantal studiegenoten een leerteam. In zo'n team geef je elkaar feedback en dat helpt je weer bij je eigen leerproces. Een leerteam wordt begeleid door een docent: de leerteambegeleider.

  In Nederland zijn er twee vormen van collegegeld: het wettelijke collegegeld (lager tarief) en het instellingscollegegeld (hoger tarief). In welke categorie je valt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt.

  Aan het einde van het eerste studiejaar krijg je een studieadvies. Als de opleiding denkt dat je, gezien je resultaten, de studie hoogstwaarschijnlijk niet zult halen, krijg je het dringend advies om te stoppen. Dit advies mag je naast je neerleggen.

  Waarom Online Contentcreator studeren aan de HU?

  • Lerend werken, werkend leren

   Leren en werken gaan in deze opleiding samen. Wat je leert in de theorie, pas je meteen toe in de praktijk.

  • Betrokken docenten

   Je docent is ook je coach. Hij of zij geeft specifieke aandacht aan jouw ontwikkeling als content professional.

  • Toekomstbestendige opleiding

   Er is veel vraag naar online content specialisten. Als contentspecialist, ga je dan ook een glanzende carrière tegemoet!

  Interesse in de associate degree Online Contentcreator?

  Vragen over de opleiding?