Een studie kiezen. Waar begin je, om tussen al het aanbod de opleiding te vinden die bij je past? Je hebt misschien nog geen idee wat je wilt gaan studeren omdat je heel veel dingen leuk vindt. Of je weet niet goed wat je nou écht leuk vindt. Daarom kun je het beste breed beginnen. Om het overzichtelijk te houden, hebben we je zoektocht opgedeeld in drie stappen.
1 van 3

Ga op onderzoek uit

Als je er achter wilt komen wat bij je past, kun je een beetje zelfonderzoek doen. Zo ontdek je wat je kunt, wat je wilt en wat je belangrijk vindt. Denk eens na over de volgende vragen: bij wat voor zaken vragen jouw vrienden jou om hulp? Waar krijg je complimenten over? Wat zou je doen als je 30 miljoen wint? Welke series kijk je vaak, wie volg je op Instagram? Wat vind je het leukste vak op school? Je kunt ook aan anderen vragen hoe zij jou zien en wat zij bij jou vinden passen. En ja, dat is een beetje ongemakkelijk. Maar het levert je wel wat op.

Online workshop: Hoe kies ik een studie

Op dinsdag 4 oktober geeft Yrza een online workshop. Ben je benieuwd naar haar tips & tricks of heb je vragen? Dan mag je deze workshop zeker niet missen!

Meld je direct aan

Studenten vertellen

“In het begin wist ik echt nog niet wat ik wilde”

2 van 3

Ontdek jouw interessegebied

Weet je al wel welke richting je op wilt, maar vind je het toch nog moeilijk om te kiezen? Kijk eens per interessegebied naar de opleidingsmogelijkheden.

Online voorlichting interessegebieden

Wil je meer weten over de interessegebieden en ben je benieuwd naar de verhalen van onze studenten? Meld je dan aan voor een online voorlichting.

Meld je meteen aan
3 van 3

Ontdek je studie

Als je weet welk interessegebied bij jou past, kun je je gaan verdiepen in het opleidingsaanbod. Op de website vind je uitgebreide informatie over al onze opleidingen. En je kunt natuurlijk ook (online) kennismaken tijdens de open dagen.

Voltijdopleidingen

Bekijk de opleidingen

Studiekeuze events

Bezoek ons