Twijfel je tussen twee studies of heb je nog een behoorlijk lijstje? In beide gevallen is jouw missie om de beelden die je hebt bij een studie te toetsen met de praktijk. En wat daarbij helpt, is nieuwsgierig zijn. Met deze stappen lukt het je om studies te gaan schrappen en de opleiding te kiezen die bij jou past!

1 van 3

Opleidingen vergelijken

De opleidingspagina’s op de website geven al veel informatie en een eerste indruk van de opleiding. Met een aantal vragen in je achterhoofd kun je opleidingen vergelijken en keuzes gaan maken. Wat heeft jouw voorkeur:

  • een gericht ‘vak’ leren of leren in de breedte?
  • individueel werken of groepswerk?
  • leren in de praktijk of met je neus in de boeken?
  • toetsen door tentamens of door projecten? 

Verdiep je goed in de inhoud van de opleidingen waarin je geïnteresseerd bent zodat je ze goed kan vergelijken.

Tips van onze studiekeuzeadviseur

Studiekeuzeadviseur Yrza heeft heel veel handige tips voor je. Bekijk de video's.

2 van 3

Bekijk de interessegebieden

Misschien wil je toch nog wat breder kijken? Bekijk dan de verschillende interessegebieden waarvan we opleidingen hebben.

Studenten vertellen

“Op het laatst begon ik weer heel erg te twijfelen”

3 van 3

Ga naar de open dag

Je komt er pas achter of een opleiding echt bij je past door hem te ervaren. En de open dag is daar natuurlijk de ideale gelegenheid voor. Dan ontmoet je studenten en docenten, zie je de lokalen en proef je de sfeer van de gebouwen. En je kunt al zelf aan de slag tijdens workshops en proeflessen. Zo kom je nog meer te weten over de inhoud van de opleidingen en ontdek je wat er écht bij jou past.

Open dag bezoeken

Bezoek ons

Heb je nog vragen?

Volg ons voor meer studiekeuzetips