Je bent al een heel eind op weg en weet bijna zeker welke opleiding het gaat worden. Bijna. En dat is prima, want je kunt nog een paar dingen doen om het helemaal zeker te weten.

1 van 3

Check, check, dubbelcheck

Voordat je je gaat aanmelden voor de opleiding is het slim om je nog even goed te verdiepen in de inhoud. Check de opleidingspagina op de website: welke vakken krijg je in het eerste jaar? Welke specialisaties kun je later kiezen? En wat voor stages ga je lopen? Zo weet je waar je straks aan begint en ontdek je of je echt de goede keuze hebt gemaakt. 

2 van 3

Vragen of twijfels? Zet een hulplijn in

Ook al ben je zo goed als zeker van je keuze, je hebt misschien nog wel wat vragen of twijfels. Gelukkig kun je nog wat hulplijnen inzetten: 

 • Kom naar de open dag en ga in gesprek met studenten en docenten
 • Stel je vragen over de inhoud van de opleiding tijdens online vragenuurtjes of via WhatsApp
 • Stel algemene vragen over bijvoorbeeld aanmelden en collegegeld via WhatsApp aan het Klantcontactcentrum

Studenten vertellen

“Ik wist al vrij snel wat ik wilde”

3 van 3

Ik weet het zeker!

En dan ben je eruit: je hebt de opleiding gevonden die het best bij je past. Gefeliciteerd! Nu wordt het tijd om je aan te melden en je voor te bereiden op de start van je studie. Aanmelden doe je zo:

 1. Check de aanmelddeadline

  Voor de meeste opleidingen moet je je uiterlijk 1 mei aanmelden. Er zijn enkele uitzonderingen: de numerus-fixusopleidingen die beperkt plek hebben. Voor deze opleidingen meld je je uiterlijk 15 januari aan. Check hu.nl/aanmelden voor meer informatie.

 2. Meld je aan in Studielink

  Pak je DigiD erbij, ga naar Studielink en meld je aan.

 3. Studiekeuzecheck

  Na je aanmelding doe je de studiekeuzecheck, om te kijken of er ook echt een match is tussen jou en de opleiding. De studiekeuzecheck is verplicht bij opleidingen zonder numerus fixus en bestaat uit een digitale intake en een matchingsdag of studiekeuzeadviesgesprek. Meer informatie vind je op hu.nl/studiekeuzecheck.

 4. Voltooi je inschrijving

  Half juni krijg je een instructiemail waarin we uitleggen hoe je je inschrijving voltooit. Uitgebreide informatie over wat je moet doen om je inschrijving af te ronden vind je ook op deze pagina.

Aanmelden

Je studiekeuze gemaakt? Meld je dan op tijd aan! Uiterlijk 15 januari voor een opleiding met numerus fixus of uiterlijk 1 mei voor de andere opleidingen.

Heb je nog vragen?

Volg ons voor meer studiekeuzetips