Promotie Irene Kelder

Op donderdag 30 mei 2024 om 13.00 uur verdedigt Irene Kelder haar proefschrift Let’s talk about sex: An interactional perspective on sexual health communication in oncology.

Kanker en de bijbehorende behandelingen kunnen van grote invloed zijn op het intieme en seksuele leven van mensen. Het is belangrijk dat mensen met kanker in elke fase van hun ziektetraject met hun zorgverlener kunnen praten over deze onderwerpen zodat seksuele problemen genormaliseerd, geïdentificeerd en eventueel behandeld kunnen worden. Uit eerder onderzoek blijkt dat zowel patiënten als zorgverleners het lastig vinden om over dit onderwerp te praten. 

Irene Kelder werkt als onderzoeker bij het lectoraat Communicatie in Digitale Transitie. Zij onderzocht hoe gesprekken over seksualiteit bij kanker daadwerkelijk verlopen. Haar proefschrift geeft inzicht in de normen die in deze gesprekken naar voren komen en in de gevoeligheid die gepaard gaat met het bespreken van seksualiteit. Irene promoveert aan de Universiteit van Amsterdam onder promotorschap van Tessa Roseboom en postuum promotorschap van Ellen Laan. Haar copromotoren zijn Annette Klarenbeek en Petra Sneijder.

Praktische informatie

  • WAT Promotie Irene Kelder
  • WANNEER Donderdag 30 mei 2024, 13.00 uur
  • WAAR Online, meld je aan om de link te ontvangen

Aanmelden

Vanwege de beperkte capaciteit op de promotielocatie is het alleen nog mogelijk om de verdediging via een livestream te volgen. Wil jij er digitaal bij zijn? Meld je dan aan via dit formulier. Ook kun je hier aangeven op welke wijze je het proefschrift wil ontvangen.

Deel dit evenement