Afstudeerbegeleiding in het HBO (promotieonderzoek)

Student presenteert aan medestudenten en docent

Afstudeerbegeleiders ondersteunen HBO-studenten in het uitvoeren van onderzoek. Daarnaast moeten ze een goed begrip hebben van het beroep waarvoor de student opgeleid wordt. Maar beschikken ze wel over de nodige expertise? En zijn ze vaardig genoeg in het overbrengen van de kennis?

Doel

Het belangrijkste doel is het evalueren van de huidige afstudeerbegeleiding binnen economische HBO-studies. Om dit goed te kunnen beoordelen zullen we eerst onderzoeken hoe de beste begeleiding eruitziet. Ofwel hoe afstudeerbegeleiders studenten het best kunnen ondersteunen en onderwijzen.

Daarnaast ontwikkelen we een bruikbaar meetinstrument waarmee de begeleiding geëvalueerd kan worden. Na dit onderzoek kan dit instrument verder ontwikkeld worden zodat afstudeerbegeleiders zelf hun eigen handelen ermeun eigen handelen kunnen beoordelen.

Resultaten

Na afloop van het onderzoek publiceren we hier de resultaten.

Looptijd

01 mei 2016 - 01 mei 2021

Aanpak

We ontwikkelen een bruikbaar meetinstrument dat inzicht verschaft in de integratie van expertisegebieden in het pedagogisch-didactisch handelen van afstudeerbegeleiders in het hbo.

Betrokken HU-onderzoekers

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Irene van der Marel-Koning | onderzoeker, promovendus | Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek

Irene van der Marel-Koning

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek