Raymond Slot

Lector

Dr. Ir. Raymond Slot MBA is sinds september 2022 lector Cyber Security. Het lectoraat houdt zich bezig met onderzoek naar verhogen van de digitale weerbaarheid van van overheidsorganisaties en bedrijven.

Door de verregaande digitalisering, de openheid van het internet en afhankelijkheid van informatiesystemen is cybersecurity een essentiële discipline voor organisaties. Een hoge mate van digitale weerbaarheid helpt organisaties om cybersecurity incidenten te voorkomen en, áls een incident voorkomt, de consequenties van het incident beperkt te houden.

Het onderzoek van het lectoraat richt zich op preventie, het voorkomen van securityincidenten en en naar de inbedding van organisatorische en technische beveiligingsmaatregelen binnen organisaties.

Raymond Slot is ingenieur en bedrijfskundige en is in 2010 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was van 2010-2018 lector Architectuur van Digitale Informatiesystemen aan de Hogeschool Utrecht. Hij heeft nationaal en internationaal ervaring met het begeleiden van organisaties in digitale transities, op de disciplines cybersecurity, datamanagement en enterprise architectuur. Naast zijn activiteiten voor de Hogeschool werkt hij bij Strategy Alliance, een management consultant bureau.

Expertises

  • Digitale informatiesystemen
  • Enterprise architectuur
  • Digitale Transitie processen

Publicaties


Projecten

Any questions or want to collaborate?