Andrea Donker | Lector | Kennisanalyse Sociale Veiligheid

Andrea Donker

Lector

Dr. drs. Andrea Donker werkt als lector Zorg en Veiligheid bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie. Sinds 1995 doet zij onderzoek naar de ontwikkeling van crimineel gedrag en de toepassing van die kennis bij de maatschappelijke en justitiële respons op dat gedrag.

Andrea werkte eerder als lector Ontwikkelingscriminologie (Hogeschool Leiden) en als universitair docent Criminologie (Universiteit Leiden). Zij is opgeleid als psycholoog en medisch bioloog (Universiteit van Amsterdam, beide cum laude). Vanuit het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving is zij gepromoveerd op ontwikkeling van crimineel gedrag van kindertijd tot volwassenheid (Universiteit Leiden).

Haar lectoraat werkt aan ondersteuning van de praktijk om de respons op delinquent en ernstig overlastgevend gedrag te versterken, en liefst dat gedrag te voorkomen. Andrea is mede-ontwikkelaar van de HU Master Forensisch Sociale Professional, en betrokken bij diverse andere HU-opleidingen. Zij is voorzitter van de redactieraad van het tijdschrift ‘Justitiële verkenningen’.

Expertises

  • Ontwikkelingscriminologie
  • Biocriminologie
  • Persoonsgebonden aanpak

Nieuws

Eervolle vermelding Zilveren Reissmicrofoon 2021 voor HU-podcast ‘Sorry voor mijn broertje’

De podcast ‘Sorry voor mijn broertje’ heeft een eervolle vermelding gekregen van de jury van de Zilveren Reissmicrofoon 2021.

Lees hier meer over het oordeel van de jury

Publicaties


Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?