Diversiteit: samen hebben we impact

Bij de HU komt alles samen. Waar je ook vandaan komt, of je een functiebeperking hebt, of je nou medewerker of student bent, wij zeggen: als je kan studeren en werken en je hebt alle toelatingspapieren, dan ben je welkom bij de HU.

TeaserVideo

Video afspelen Bekijk de video over diversiteit bij Hogeschool Utrecht

Diversiteit is nodig om de uitdagingen waar onze maatschappij voor staat, aan te kunnen gaan. Verstedelijking, klimaatverandering, robotisering: diversiteit zorgt voor nieuwe perspectieven, discussies, onverwachte ideeën. We leren van elkaars verschillen, niet van onze overeenkomsten.

"We leren van elkaars verschillen, niet van onze overeenkomsten"

Onderwijs is een belangrijke sociale voorziening. Het biedt mensen de beste kans op werk en daarmee op een plaats in onze maatschappij. Het is dus belangrijk mensen in al hun diversiteit goed onderwijs te kunnen geven. Daarom zorgen we voor gepaste voorzieningen voor wie wat hulp kan gebruiken, zoals mensen met een fysieke beperking. Verder laten we ons onderwijs zo goed mogelijk aansluiten op inhoud, motivatie, niveau en omstandigheden van elke student.

Ook met ons praktijkgericht onderzoek steunt de HU diversiteit en inclusie. Zo zijn we betrokken projecten voor daklozen, voor mensen met schuldhulp en andere groepen die het sociaal, fysiek, psychisch of economisch moeilijk hebben.

Aandacht voor elkaar, ruimte om samen te leren, te werken en te onderzoeken. Bij de HU komt het samen.