Vloggen voor beginners

Tieners doen het, Mark Rutte doet het, zelfs Marijke Helwegen vlogt. Nu jij nog! Dankzij internet en smartphones kun je super eenvoudig een vlog starten. Maar niet iedere vlogger is even succesvol. In deze vlog cursus kom je meer te weten over film en camerapresentatie en storytelling. Tijdens deze training vloggen leer je je doelgroep te bereiken en start je je eigen vlog van concept tot actie! De ideale workshop vloggen voor beginners. 

Vloggen voor beginners: studenten aan het werk
Een vlog is een filmpje waarbij jij centraal staat (vlog = videodagboek). Je vertelt een persoonlijk verhaal en het liefst laat je dat verhaal ook in beeld zien. Dat kan een grappige gebeurtenis zijn, maar ook een inzicht dat je wilt delen. Of een evenement dat je aankondigt. En omdat je het zelf vertelt, is het belangrijk om te weten hoe je iets spannend vertelt en hoe je jezelf in beeld brengt. Met een succesvolle vlog kun je een miljoenen publiek bereiken! 

Handig om te weten

Startmoment 13 december 2023 en 10 april 2024
Lesdata 13 en 20 december 2023
10 april en 17 april 2024
Tijd: 09:30 - 16:30 uur
Kosten € 695 (vrij van btw)
Deelnemers Maximaal 8 deelnemers
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht , Incompany
Diploma Certificaat
Prijsinformatie Een lunchbuffet is bij de kosten inbegrepen.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

oPleidingsinhoud

De cursus Vloggen voor beginners is opgebouwd volgens ‘learning by doing’: theorie wordt afgewisseld met veel oefeningen die we nabespreken. Met de tips en tricks die je leert kun je direct aan de slag.

In dag 1 leer je o.a. storytelling, de technische know-how en het maken van covershots. Je leert met verschillende apps voor montage en ondertiteling te werken. Je monteert je eigen vlog. In dag 2 krijg je feedback op de vlog die je als huiswerk hebt gemaakt. We kijken naar nieuwe formats voor storytelling en daar ga je mee oefenen. Vervolgens leer je waar en hoe je je vlog het beste kunt publiceren en wat er nodig is voor meer views.

Tijdens de bijeenkomsten krijg je klassikaal les. Daarbij deel je ook jouw praktijkervaring met de andere deelnemers.

Na afloop van deze cursus kun je zelf een vlog maken, monteren en ook op social media zetten.

Deze cursus is voor iedereen die met vloggen aan de slag wil gaan. Je hebt geen voorkennis nodig, wel hbo-denk- en werkniveau.

Docent

De bijeenkomsten worden verzorgd door Marjolein Stoop, die nauw verbonden is aan de beroepspraktijk.

Marjolein Stoop

Marjolein Stoop

Trainer, filmer, podcastmaker en journalist. Ze werkte voor radio, tv en internet (o.a. Avro, NPS en Wereldomroep) en de Dutch Filmers Academy (DFA).

Na deze opleiding

Wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat van Hogeschool Utrecht. Wil je na deze cursus verder leren? Volg dan Podcasten voor beginners of Filmen en monteren met je smartphone.

Waarom vloggen voor beginners bij de HU

  • Leer van de experts

    Een opleiding aan de HU betekent docenten met kwaliteit en een sterke aansluiting met de praktijk.

  • Volg praktijkgericht onderwijs

    Jouw ervaringen zijn input voor de lessen die je volgt. En wat je leert, pas je meteen toe in je werk.

  • Liefde voor het vak

    Onvervalste liefde voor het vak is het uitgangspunt voor ons scholingsaanbod. Je ervaart een grote bevlogenheid bij trainers en docenten.

direct Contact

Sabine Donker

Sabine Donker

Programmaleider journalistiek