Toelating

Je kunt de deeltijdopleiding hbo leraar Spaans tweedegraads volgen met havo- of vwo-diploma. Of je krijgt een toelatings-onderzoek.

Instroomeisen Leraar Spaans tweedegraads

Om toegelaten te worden tot de deeltijdopleiding leraar Spaans tweedegraads is het nodig dat je Spaans op niveau A2 (septemberinstroom) of B1 (februari-instroom) beheerst. Aan het begin van de opleiding toon je je niveau aan met een niveautest.

Ben je geen moedertaalspreker van het Nederlands? Dan moet je het Staatsexamen Nederlands als tweede taal (Nt2), programma II halen om je te kunnen inschrijven voor de opleiding. 

Heb je mbo-niveau 4 afgerond? Dan kun je de deeltijd hbo leraar Spaans tweedegraads volgen. Bekijk ook de pagina ‘van mbo naar hbo’.

Je kunt beginnen aan de deeltijdopleiding leraar Spaans tweedegraads met een havo- of vwo-diploma.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Voordat je je inschrijft heb je een persoonlijk gesprek met een loopbaanbegeleider. Je bespreekt dan je wensen, motivatie, ambities en ervaringen. Deze worden dan gekoppeld aan de opleiding, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden die de deeltijdopleiding hbo leraar Spaans tweedegraads deeltijd je biedt.

Leraar Spaans, gebouw Padualaan 97

Interesse in de bachelor Leraar Spaans tweedegraads?

Heb je nog vragen?