De opleiding

Al tijdens de hbo-opleiding Ad Eventmanager aan Hogeschool Utrecht organiseer je je eerste event. Je krijgt vakken als presenteren en onderzoeken en maakt maximaal gebruik van je creativiteit.

AD eventmanagement, tijdens de opleiding

Inhoud van de opleiding Ad Eventmanager

Het eerste jaar heeft een oriënterende en selecterende functie. Jij kijkt of de opleiding wel echt bij je past en de opleiding kijkt of je geschikt bent voor deze beroepsgroep. In je eerste jaar werk je aan een stevige theoretische basis. Je gaat al meteen aan de slag met eventopdrachten en krijgt veel kennis aangeboden.

De vakken van jaar 1

  • Communicatie (intern, extern, marketingcommunicatie)
  • Psychologie en sociologie
  • Creativiteit
  • Online mediaproductie
  • Projectmanagement

Je leert ook persoonlijke vaardigheden aan en je verbetert jouw schrijfvaardigheid.

Gedurende het eerste half jaar werk je met een projectgroep voor een opdrachtgever uit de praktijk. Je bedenkt een creatief concept, maakt draaiboeken en adviseert over marketing, communicatie en financiën. In de tweede helft van het jaar ga je afstuderen: je loopt stage bij een bedrijf in de eventbranche, bij voorkeur bij het bedrijf waar je al werkzaam bent. Alle basiskennis uit het eerste jaar breng je in dit tweede jaar in praktijk.

Docenten

De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.

Overige informatie

Een Ad-opleiding is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Maar mocht de studie bevallen, dan kun je alsnog doorstromen naar een bachelor-opleiding en deze verkort doorlopen.

Tijdens de deeltijdopleiding Ad Eventmanager leer je niet alleen in de klas en individueel, maar ook via een digitale leeromgeving. Deze gevarieerde manier van onderwijs zorgt voor een verdieping van de lesstof en van het contact tussen studenten en docenten.

In Nederland zijn er twee vormen van collegegeld: het wettelijke collegegeld (lager tarief) en het instellingscollegegeld (hoger tarief). In welke categorie je valt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt.

Aan het einde van het eerste studiejaar krijg je een studieadvies. De opleiding kijkt dan hoeveel studiepunten je hebt gehaald. Zijn het er minder dan 30? Dan krijg je het dringende advies om te stoppen, aangezien je de studie hoogstwaarschijnlijk niet zult halen. Dit dringende studieadvies mag je naast je neerleggen.

Bii de Ad Eventmanager deeltijd werk je samen met een groepje medestudenten in een leerteam. Zo leer je samen, oefen je met elkaar en kun je ook samen je leerproces verbeteren.

Samenwerking

Als opleiding zitten we dicht op de praktijk. De Ad Eventmanager is preferred partner van de branchevereniging IDEA. Daarnaast werken we samen met het kennisplatform Eventbranche.nl dat o.a. de Gouden Giraffe organiseert. Dit is de jaarlijkse uitreiking van de prijzen voor de beste events van Nederland.

Interesse in de Associate degree Eventmanager?

Vragen over de opleiding?