De opleiding

Je leert in de hbo-opleiding Ad Eventmanager de fijne kneepjes van zowel fysiek als online eventmanagement. Al tijdens de opleiding organiseer je je eerste event. Je krijgt vakken als presenteren en onderzoeken en maakt maximaal gebruik van je creativiteit.

AD eventmanagement, tijdens de opleiding

Inhoud van de Ad-opleiding Eventmanager

Het eerste jaar heeft een oriënterende functie en je maakt kennis met alle aspecten van het evenementenvak. In je eerste jaar werk je aan een stevige theoretische basis en je gaat al meteen aan de slag met eventopdrachten vanuit je werk of opdrachtgevers vanuit het HU-netwerk. 

De vakken van jaar 1

  • Communicatie (intern, extern, marketingcommunicatie)
  • Onderzoek doen & doelgroep in beeld brengen
  • Creativiteit en conceptontwikkeling
  • Online content
  • Projectmanagement & organisatie

Je leert ook persoonlijke vaardigheden aan en je verbetert jouw schrijfvaardigheid.

 

Gedurende het eerste halfjaar werk je met een projectgroep aan een event voor een opdrachtgever uit de praktijk. Je bedenkt een creatief concept, maakt draaiboeken en adviseert over marketing, communicatie en financiën. Je voert het event uit en maakt een evaluatie.

In de tweede helft van het jaar ga je afstuderen: je loopt stage bij een bedrijf in de eventbranche, bij voorkeur bij het bedrijf waar je al werkzaam bent, en daar werk je aan een portfolio van beroepsproducten. Alle basiskennis uit het eerste jaar breng je in dit tweede jaar in praktijk.

De Eventmanager docenten

De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.

Meer weten over deze opleiding?

Een Associate degree is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan, zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Na een Ad-opleiding kun je alsnog doorstromen naar een bacheloropleiding en deze verkort doorlopen.

In Nederland zijn er twee vormen van collegegeld: het wettelijke collegegeld (lager tarief) en het instellingscollegegeld (hoger tarief). In welke categorie je valt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt.

Bii de Ad Eventmanager deeltijd werk je samen met een groepje medestudenten in een leerteam. Zo leer je samen, oefen je met elkaar en kun je ook samen je leerproces verbeteren.

  • De lichting die in 2022 start heeft les op woensdag van 14.00 - 20.00 uur. Deze tijden gelden ook voor het tweede jaar.
  • De lichting die in 2021 is gestart behoudt in het tweede jaar (2022-2023) dezelfde lestijden als in jaar 1 (15.30 - 21.30 uur).

Tijdens de deeltijdopleiding Ad Eventmanager leer je niet alleen in de klas en individueel, maar ook via een digitale leeromgeving. Deze gevarieerde manier van onderwijs zorgt voor een verdieping van de lesstof en van het contact tussen studenten en docenten.

Aan het einde van je eerste studiejaar ontvang je een studieadvies. Dat advies kan inhouden dat je geschikt wordt geacht voor de opleiding, een verwijzingsadvies als een andere opleiding beter bij je lijkt te passen, of het advies om met de studieloopbaanbegeleider een studieplanning op te stellen.

Het betreft hier geen bindend advies: je hoeft het advies niet op te volgen. Uiteraard gaan we ervan uit dat je het advies zorgvuldig weegt.

Samenwerking met werkveld

Als opleiding zitten we dicht op de praktijk. De Ad Eventmanager is preferred partner van de branchevereniging IDEA. Daarnaast werken we samen met het kennisplatform Eventbranche.nl dat o.a. de Gouden Giraffe organiseert. Dit is de jaarlijkse uitreiking van de prijzen voor de beste events van Nederland.

Interesse in de Associate degree Eventmanager?

Vragen over de opleiding?