De opleiding

Al tijdens de hbo-opleiding Ad Eventmanager aan Hogeschool Utrecht organiseer je je eerste event. Je krijgt vakken als presenteren en onderzoeken en maakt maximaal gebruik van je creativiteit.

AD eventmanagement, tijdens de opleiding

Inhoud van de opleiding Ad Eventmanager

Het eerste jaar heeft een oriënterende en selecterende functie. Jij kijkt of de opleiding wel echt bij je past en de opleiding kijkt of je geschikt bent voor deze beroepsgroep. In je eerste jaar werk je aan een stevige theoretische basis. Je gaat al meteen aan de slag met eventopdrachten en krijgt veel kennis aangeboden.

De vakken van jaar 1

• Humanities
• Creativity
• Casus
• Praktijkopdracht
• Portfolio
• Projectopdracht
• Pressure Cooker
• Omgevingspaspoort

In de eerste helft van het tweede jaar verzin je met je studiegenoten een creatief concept voor een evenement. In het tweede semester loop je stage bij een bedrijf in de eventbranche en ga je afstuderen. Alle basiskennis uit het eerste jaar breng je in dit jaar dus in praktijk.


Docenten

De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.


Overige informatie

Tijdens de deeltijdopleiding Ad Eventmanager leer je niet alleen in de klas en individueel, maar ook via een digitale leeromgeving. Deze gevarieerde manier van onderwijs zorgt voor een verdieping van de lesstof en van het contact tussen studenten en docenten.

In Nederland zijn er twee vormen van collegegeld: het wettelijke collegegeld (lager tarief) en het instellingscollegegeld (hoger tarief). In welke categorie je valt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt.

Aan het einde van het eerste studiejaar krijg je een studieadvies. De opleiding kijkt dan hoeveel studiepunten je hebt gehaald. Zijn het er minder dan 30? Dan krijg je het dringende advies om te stoppen, aangezien je de studie hoogstwaarschijnlijk niet zult halen. Dit dringende studieadvies mag je naast je neerleggen.

Bii de Ad Eventmanager deeltijd werk je samen met een groepje medestudenten in een leerteam. Zo leer je samen, oefen je met elkaar en kun je ook samen je leerproces verbeteren.

/HU/Data/Onderwijs/Studiekeuze deeltijd/Open avond

Vragen over de opleiding?