Congres 'LOB in het vmbo'

24-03-2017

Hoe veranker ik loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) op mijn school? Met dit vraagstuk gaan decanen, teamleiders, schoolleiders en lerarenopleiders van de Hogeschool Utrecht aan de slag tijdens het HU-congres ‘LOB in het vmbo’. Laat u inspireren door de lezingen van hoogleraar Marinka Kuijpers en schoolleider Ad van Andel (beiden winnaar van de Johan van der Sanden prijs). En neem deel aan een van de zeven workshops waarin u handvatten krijgt om LOB binnen uw school (verder) te ontwikkelen en te verankeren. Het congres vindt plaats op vrijdag 24 maart 2017 (9:00 tot 16:30 uur) op Padualaan 97 te Utrecht.

Samenscholing

Lezingen

Hoogleraar 'Leeromgeving en Leerloopbanen in het (v)mbo' Marinka Kuijpers verzorgt de aftrap van het congres en geeft haar visie op de perspectiefwisseling die nodig is om leerlingen te leren hun loopbaan proactief vorm te geven, in plaats van keuzes te maken op basis van informatie, advies en opdracht- of testresultaten. Ook bespreekt zij wat het vraagt van docenten, decanen en schoolleiders om deze verandering blijvend vorm te geven. Aansluitend gaat de schoolleider Ad van Andel van Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs, in een interactieve sessie met de deelnemers in gesprek. Hoe krijgt u een team zover dat ze samen voor LOB staan en gaan. Welke interventies kunt u daartoe doen en welke ondersteuningsbehoefte is er bij teamleden? Hoe is LOB verankerd in het HRM van de organisatie waar u werkt? Hoe staat het met uw eigen LOB?

Workshops

Na de lunch kunnen deelnemers een keuze maken uit zeven verschillende workshops. In deze workshops worden handvatten geboden waarmee direct aan de slag kan worden gegaan. Ook hier staat centraal hoe LOB binnen de school ontwikkeld en verankerd kan worden. Bekijk alle workshops.

9:00 – 9:30 Ontvangst & registratie
 9:30 – 9:35 Opening
Door: dagvoorzitter Frans Mulder
 9:35 – 9:40 Welkomstwoord
Door: directeur van het Instituut Archimedes Jaap van Voorst
 9:40 – 11:00 Lezing: Als u doet wat u deed, krijgt u wat u kreeg... LOB in het examenprogramma: geen structuur-, maar een cultuurverandering.
Door: Marinka Kuijpers
 11:00 – 11:15 Pauze
 11:15 – 12:30 Lezing: ‘LOB weg ermee’. Natuurlijk niet, want LOB is de bouwsteen voor het voorbereidend beroepsonderwijs!
Door: Ad van Andel
 12:30 – 13:30 Lunch & informatiemarkt
Een informatiemarkt gericht op mogelijkheden in nascholing voor het vmbo
 13:30 – 15.30 Workshops
Keuze uit 7 verschillende workshops waarin u handvatten krijgt om LOB binnen uw school (verder) te ontwikkelen en te verankeren.
 15:30 – 16:30 Borrel
 16:30 Einde

Tijdstip en locatie

Vrijdag 24 maart 2017 van 9:00 tot 16:30 uur op HU-locatie Padualaan 97 in Utrecht.

Voor wie?

Decanen, School-/teamleiders, (sector)directeuren in het vmbo.

€90 per persoon voor de hele dag inclusief lunch en borrel.
Bij meerdere aanmeldingen van één instelling €80 per persoon.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden

Lees meer over de sprekers en workshopleiders en de workshops en meld u aan via het aanmeldformulier. Inschrijven kan tot 14 maart 2017.

Voor vragen over het congres kunt u contact opnemen met Jolanda Stoltenkamp
E: jolanda.stoltenkamp@hu.nl
T: +31884817211

Padualaan 97

3584 CH Utrecht

Exterieur Padualaan 97

Locatie-informatie

De mentor in LOB

Instituut Archimedes biedt het professionaliseringstraject 'De mentor in LOB' aan, dat bijdraagt aan het verankeren van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) bij scholen in het voortgezet onderwijs.

Register leraar