Maart 2017

Hogeschool Utrecht Hogeschool Utrecht Hogeschool Utrecht Hogeschool Utrecht Hogeschool Utrecht Hogeschool Utrecht Hogeschool Utrecht Hogeschool Utrecht

Aanmelden

Hogeschool Utrecht is een ambitieuze hogeschool in een dynamische omgeving. Als University of Applied Sciences verzorgen we onderwijs en verrichten we onderzoek. We leiden professionals op die gewild zijn op de arbeidsmarkt en onlosmakelijk zijn verbonden met de regio Utrecht. De verbinding tussen onderwijsonderzoek en de beroepspraktijk versterkt onze impact in de regio. Deze nieuwsbrief stelt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

HU-lector Nadja Jungmann verkozen tot Lector van het Jaar 2017
Nadja Jungmann, lector Schulden en Incasso bij Hogeschool Utrecht (HU) is door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en vakblad Science Guide uitgeroepen tot Lector van het Jaar 2017. De verkiezing van dit jaar draagt het thema: Maatschappelijke Ongelijkheid.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

HU-studenten voeren campagnes tegen radicalisering
Het afgelopen half jaar zetten hbo-, mbo-studenten en universitaire studenten zich samen in om een maatschappelijk geluid te creëren tegen radicalisering en extremisme. Dit gebeurde via het bedenken en uitvoeren van campagnes. Ook studenten van de minor Co-Design van Hogeschool Utrecht werkten daaraan mee.
Onderwijs

HU-docent Parviz Samim genomineerd voor landelijke Docent van het Jaar verkiezing
HU-docent Parviz Samim is genomineerd voor de landelijke Docent van het Jaar verkiezing 2017. Dat heeft de organisatie van de verkiezing, het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), bekendgemaakt. Samim is één van vijf genomineerden. Op 1 april reikt minister Bussemaker de prijs uit aan de winnaar van de verkiezing.

HU-studenten geven lessen sport en beweging in Justitiële Jeugdinrichting
Vier studenten van de minor Sport en Samenleving en twee studenten van de minor Werken in Gedwongen Kader van Hogeschool Utrecht verzorgden in Justitiële Jeugdinrichting (JJI) Lelystad lessen sport en beweging aan criminele jongeren. “Ik stapte een nieuwe wereld in met een groep jongeren waar ik normaal nooit mee in aanraking kom”, zegt student Yassin Oueddan.
Onderwijs

Online toolkit helpt ontwerpen voor kinderen met kanker
Het project POKO (Participatief Ontwerpen voor KinderOncologie) is dinsdag 14 februari afgesloten met de lancering van een online toolkit. Deze bevat alle achtergrondinformatie, tools en mogelijke interventies die essentieel zijn bij het ontwerpen van oplossingen ter bevordering van adequaat eet- en beweeggedrag bij kinderen met kanker. Het omvangrijke onderzoeksproject POKO stond onder penvoering van Hogeschool Utrecht.
Onderzoek

"Zonder juridische zelfredzaamheid is toegang tot recht ver weg"
De overheid en bedrijven moeten veel meer in begrijpelijke juridische termen gaan praten, zegt lector Quirine Eijkman van Hogeschool Utrecht. Het alledaagse recht is volgens haar best complex voor veel mensen. “Zonder juridische zelfredzaamheid van burgers is toegang tot recht nog ver weg.” Als lector Toegang tot Recht hield zij donderdag 9 februari haar openbare les ‘Toegang tot het Recht gaat glocal’ bij Hogeschool Utrecht.

Onderzoek: BouwHub heeft grote voordelen
Een nieuwe vorm van bouwlogistiek met de BouwHub van VolkerWessels Bouwmaterieel blijkt zeer effectief om efficiënter, schoner, goedkoper en met minder overlast te bouwen. Dat is de conclusie van onderzoek van TNO, het lectoraat Building Future Cities van Hogeschool Utrecht en Hogeschool Rotterdam.
Onderzoek

HU benoemt directeuren nieuwe kenniscentra Sociale Innovatie en Economisch sterke en creatieve stad
Hogeschool Utrecht (HU) heeft de directeuren benoemd van de eerste twee van de vier nieuw gevormde kenniscentra. Het betreft Lia van Doorn, kenniscentrum Sociale Innovatie en Gerrita van der Veen, kenniscentrum Economisch sterke en creatieve stad. Beiden zijn al als lector werkzaam voor de HU. Directeuren van de HU-kenniscentra worden in deze fase voor de periode van een jaar benoemd.
HU in bedrijf

Blog: Een blik voorbij de bouwput
“Om de contouren van het nieuwe Utrecht Science Park al wat beter te laten uitkomen, hebben de partners een nieuwe campagne (met een bouwmachine) uit de grond gestampt: ‘Wij maken jouw wereld van morgen.’”
HU in bedrijf

Blog: Niet over één nacht ijs
“We hebben er lang naartoe geleefd: de dag dat we officieel afscheid namen van de faculteiten en we verder gaan met de instituten als centrale organisatie-eenheden voor ons onderwijs. Maar: een andere wijze adopteren van werken en samenwerken, dat vergt tijd.”
Hogeschool Utrecht
Maart 2017