Hogeschool Utrecht

Aanmelden
Hogeschool Utrecht is een ambitieuze hogeschool in een dynamische omgeving. Als University of Applied Sciences verzorgen we onderwijs en verrichten we onderzoek. We leiden professionals op die gewild zijn op de arbeidsmarkt en onlosmakelijk zijn verbonden met de regio Utrecht. De verbinding tussen onderwijsonderzoek en de beroepspraktijk versterkt onze impact in de regio. Deze nieuwsbrief stelt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Studententeams HU winnen prijzen in ProjectB Challenge
Vier studenten HBO-ICT van Hogeschool Utrecht hebben de ProjectB Challenge juryprijs gewonnen voor Inverse reality, een virtual reality spel waarmee rolstoelgebruikers verantwoord kunnen sporten. Mensen in een rolstoel kunnen in het spel een bal in een bepaalde richting slaan, ballonnen hooghouden of bijvoorbeeld ballen ontwijken. De publieksprijs ging naar een team van HU-studenten dat een app ontwikkelde om gebarentaal in tekst om te zetten.

Studenten halen 17.000 euro op voor Prinses Maxima Centrum
Zo’n 80 eerstejaarsstudenten van de opleiding Communicatie aan Hogeschool Utrecht (HU) hebben ruim €17.000 geworven voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Ze organiseerden evenementen als een Carwash en een benefiet-film in Cinemec Ede.

HU start leergang Privacy Officer
Vanaf mei 2018 moeten veel bedrijven vanwege nieuwe wetgeving een privacy officer hebben. Hogeschool Utrecht biedt een leergang aan die cursisten traint in alle aspecten die bij deze functie komen kijken. Wat houdt deze functie in? En waarom is hij belangrijk? Hoe ondersteunt de leergang van de HU privacy officers?

Breaking Borders wint CampusDoc FilmFestival 2017
Breaking Borders is de winnaar van het zevende CampusDoc FilmFestival, waar films van HU honoursstudenten werden vertoond. De twintig minuten durende documentaire is gemaakt door studenten Fatima Warsame en Barbara Vollebregt en vertelt het verhaal van homovluchteling Ibrahim die zijn leven volledig omgooit als hij erachter komt dat vluchtelingen zoals hij ook in Europa nog te maken krijgen met discriminatie.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Subsidie voor onderzoek naar hybride leeromgevingen
Na de zomer start het onderzoeksproject ‘Ruimte voor wendbaar vakmanschap!’ over leren en begeleiden in hybride leer-werkomgevingen. Het doel van het project is het ontwikkelen van methodieken voor het op maat begeleiden van mbo-studenten in hybride leeromgevingen, waarin leren en werken met elkaar verweven zijn. De SIA RAAK-PRO subsidie van 700.000 euro is toegekend aan een consortium waarvan het Lectoraat Beroepsonderwijs van de HU penvoerder is.

Studentenonderzoeken helpen bouwlogistiek verbeteren
Bedrijven in de bouwbranche ervaren veel logistieke uitdagingen. Hogeschool Utrecht zet studenten in om bedrijven te helpen de bouwlogistiek te verbeteren. Dit moet uiteindelijk zorgen voor een beter bouwproces, kostenbesparing en vermindering van de CO₂-uitstoot.

HU Fysio Future Lab biedt overzicht toepassingen eHealth
Het aantal medische apps, websites en zelfmeetinstrumenten groeit in sneltreinvaart. Veel fysiotherapeuten willen wel iets met eHealth maar weten niet waar ze moeten beginnen. Er is behoefte aan een overzicht van de bruik- en toepasbaarheid van beschikbare technologische toepassingen. Daarom start het Lectoraat Innovatie van Beweegzorg van Hogeschool Utrecht het Fysio Future Lab. Dinsdag 30 mei was de kick off van het lab.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

HU ondertekent akkoord voor bestrijden personeelstekort in zorg
Diverse sectoren in de zorg hebben te maken met personeelstekorten en deze dreigen alleen maar groter te worden. Dertig zorg- en onderwijsorganisaties uit de regio Utrecht, waaronder Hogeschool Utrecht, hebben nu afgesproken deze tekorten samen te gaan bestrijden. Op 29 juni jl. ondertekenden ze daartoe het convenant SamUZ.
HU in bedrijf

Bedrijfsauto's HU rijden op zonne-energie met duurzame opslag
De nieuwe bedrijfsauto’s van Hogeschool Utrecht rijden op zonne-energie die op het Utrecht Science Park opgewekt wordt. Als elders energie nodig is, kunnen de auto’s deze bovendien weer terugleveren via het oplaadpunt. Zo fungeren ze als duurzaam vervoer én als accu’s voor energieopslag. Een unicum.

HU krijgt Toffe Peer Award voor bereikbare medezeggenschap
Studenten zijn sneller geneigd om te stemmen in de raadsverkiezingen als ze zich betrokken voelen bij de medezeggenschap – maar dan moeten ze de raad natuurlijk wel kunnen bereiken. Bij de HU zit het met die bereikbaarheid wel goed. De hogeschool ontving daarvoor een Toffe Peer Award.
Hogeschool Utrecht
24 augustus 2017