Hogeschool Utrecht

Alles over ons onderwijs & onderzoekNieuwsbrief
Online lezen
Hogeschool Utrecht is een ambitieuze hogeschool in een dynamische omgeving. Als University of Applied Sciences verzorgen we onderwijs en verrichten we onderzoek. We leiden professionals op die gewild zijn op de arbeidsmarkt en onlosmakelijk zijn verbonden met de regio Utrecht. De verbinding tussen onderwijsonderzoek en de beroepspraktijk versterkt onze impact in de regio. Deze nieuwsbrief stelt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Studenten voeren Health Checks uit bij Gemeente Utrecht
Vierdejaars student Huidtherapie Andrea Bandstra deed samen met zo’n 40 studenten en docenten Health Checks op locaties in de gemeente Utrecht in het kader van de Utrechtse Week van de Gezondheid. “Dit is een leuke manier om je kennis te testen en over te brengen aan anderen.”
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Masterclasses op scholen voor betere aansluiting hbo
De opleiding Small Business en Retail Management (SBRM) biedt masterclasses ondernemerschap aan voor havo-scholen in de regio om te zorgen voor een gemotiveerde instroom en zo de uitval in het eerste jaar te beperken.

Burgemeester bezoekt studenten 'Springlevende' Geuzenwijk
Sinds de zomer van 2017 wonen vier studenten in de Geuzenwijk in Utrecht Zuilen. Zij wonen daar met huurkorting en zetten in ruil daarvoor projecten op voor en met buurtbewoners, om de wijk samen een stukje mooier te maken. Op maandag 19 maart bezocht burgemeester Jan van Zanen het studententeam, in het kader van de veiligheid in de wijk.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Jeugddocumentaire over dove HU-docent in bioscoop
Tobias de Ronde is docent Nederlandse Gebarentaal aan Hogeschool Utrecht. Zijn vader, regisseur en bioscoopdirecteur Alex de Ronde, heeft een film gemaakt over Tobias’ jeugd. “Doven zijn niet gehandicapt. De horende maatschappij máákt ons gehandicapt.”
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Combineren analysetechnieken moet klantcontact verbeteren
Waarom zijn vragenlijsten en enquêtes na klantcontact anno 2018 nog nodig? Het korte antwoord daarop: diverse analysetechnieken voor klantcontact kunnen nog niet 1-2-3 aan elkaar worden gekoppeld. Een onderzoeksconsortium, waaraan drie HU-lectoraten en diverse partners meewerken, gaat dit jaar met de koppeling van analysetechnieken aan de slag. Daarvoor ontvangen ze een KIEM-subsidie.

Ed Brinksma en Annemarie van den Berg in Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht van Hogeschool Utrecht heeft prof. dr. Ed Brinksma en ir. Annemarie van den Berg MBA benoemd tot lid voor een termijn van vier jaar. Drs. Paul de Krom wordt per 1 februari 2018 herbenoemd als vice-voorzitter van de Raad van Toezicht.
HU in bedrijf

Toolkit signaleert depressiviteit na een beroerte
Een toolkit die vroegtijdig depressieve symptomen na een beroerte signaleert en behandelt. Onderzoeker Mariska van Dijk van het HU-lectoraat Chronisch Zieken heeft deze verpleegkundige interventie de afgelopen jaren ontwikkeld tijdens haar promotieonderzoek. Van Dijk verdedigde recentelijk haar proefschrift bij de Universiteit Utrecht.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus

Boekje over effectieve inhakers voor social media
Hogeschool Utrecht en Hogeschool Rotterdam hebben in een boekje effectieve inhakers voor social media gebundeld. Met behulp van inhakers zijn bijvoorbeeld meer mensen te bereiken buiten je eigen netwerk. Het boekje is geschreven door Thijs Waardenburg, onderzoeker van het HU-lectoraat Crossmedia business en Komala Mazerant, hoofddocent van de Hogeschool Rotterdam. De publicatie is een eindresultaat van het tweejarige onderzoeksproject ‘The Network is the Message’.

Ed Brinksma en Annemarie van den Berg in Raad van Toezicht

Drie HU-masters 'topopleiding' volgens Keuzegids Masters 2018
Hogeschool Utrecht (HU) doet het nog steeds goed in de Keuzegids Masters, maar krijgt wel meer concurrentie. Drie masteropleidingen van de HU hebben van de Keuzegids Masters 2018 het predicaat ‘topopleiding’ gekregen, waar dat er vorig jaar nog zes waren. Op de ranglijst van grote masteraanbieders in het hbo eindigt de HU dit jaar op de tweede plaats, vlak achter Windesheim en gevolgd door de HAN, Fontys en Hogeschool Rotterdam.
HU in bedrijf

Half miljoen euro voor onderwijsideeën van studenten
Studenten met een goed idee voor een activiteit die de onderwijskwaliteit verhoogt, kunnen aankloppen bij de afdeling Studentenparticipatie van de HU. Er is in totaal vijf ton beschikbaar. Donderdag 29 maart werden de eerste contracten met zeven goedgekeurde projecten ondertekend.
Hogeschool Utrecht
APRIL 2018