April 2017

Hogeschool Utrecht

Aanmelden
 
Hogeschool Utrecht is een ambitieuze hogeschool in een dynamische omgeving. Als University of Applied Sciences verzorgen we onderwijs en verrichten we onderzoek. We leiden professionals op die gewild zijn op de arbeidsmarkt en onlosmakelijk zijn verbonden met de regio Utrecht. De verbinding tussen onderwijsonderzoek en de beroepspraktijk versterkt onze impact in de regio. Deze nieuwsbrief stelt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 
 
HU opent met Energylab duurzame energieproeftuin
Hogeschool Utrecht heeft de deuren geopend van het nieuwe Energylab. Wat techniekstudenten aan theorie leren over duurzame oplossingen voor woningen, passen ze in deze proeftuin in de praktijk toe.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
>>
   
   
Irene van der Spoel beste honoursstudent Hogeschool Utrecht
Irene van der Spoel, vierdejaars student aan de opleiding tot leraar Engels en biologie, is verkozen tot de beste honoursstudent van Hogeschool Utrecht (HU). Zij houdt zich veel bezig met de integratie van ICT in het onderwijs.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
>>
Onderwijs
   
   
Studenten ontwerpen printkop voor 'orgaanprinter'
Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) ontwikkelt een 3D medical printer, een apparaat dat organen moet gaan printen. Studenten van Hogeschool Utrecht (HU) droegen een steentje bij en ontwierpen een printkop.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
>>
Onderwijs
   
   
Zes HU-masters ‘topopleiding’ volgens Keuzegids Masters 2017
Zes masteropleidingen van Hogeschool Utrecht hebben van de Keuzegids Masters 2017 het predicaat ‘topopleiding’ gekregen. Hogeschool Utrecht is daarnaast volgens de Keuzegids voor het derde opeenvolgende jaar de beste grote masteraanbieder in het hbo. De jaarlijkse ranking van de Keuzegids Masters wordt voor een groot deel bepaald door het oordeel van de eigen studenten.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
>>
Onderwijs
   
   
Maaike Hajer: “Migrantenkind kan niet zonder moedertaal”
Migrantenkinderen moeten op school niet alleen in het Nederlands leren, maar ook in hun moedertaal. Dat zegt Maaike Hajer, HU-lector Educational linguistics, in een interview in NRC-Next naar aanleiding van het verschijnen van de handreiking ‘Ruimte voor nieuwe talenten’. Hajer is auteur en projectleider van de handreiking. Het advies staat haaks op de huidige visie dat migrantenkinderen alleen in het Nederlands les moeten krijgen.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
>>
Onderzoek
   
   
Boek: Hoe doe je onderzoek als onderwijzer?
Praktijkgericht onderzoek doen in het onderwijs kent zijn eigen onderzoeksprocessen en -dilemma’s. Dr. Lisette Munneke, onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht, brengt ze in kaart in een boek dat dit voorjaar verschijnt. “Moet je afstand nemen als onderzoeker, of mag je ook betrokken zijn?”
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
>>
Onderzoek
   
   
Vivienne de Vogel benoemd als bijzonder lector
Dr. Vivienne de Vogel is per 1 maart benoemd als bijzonder lector bij het lectoraat ‘Werken in Justitieel Kader’ van Hogeschool Utrecht. Dit lectoraat is in 2008 gestart op initiatief van de drie reclasseringsorganisaties (3 RO) en Hogeschool Utrecht. De bijzonder lector zal de onderzoekslijn ‘continuïteit in het justitiële domein’ verder ontwikkelen. Naast haar deeltijdbenoeming blijft De Vogel werkzaam in haar huidige functie als hoofd Onderzoek bij De Forensische Zorgspecialisten (DFZS).
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
>>
Onderzoek
   
   
Hogescholen bundelen krachten deeltijdonderwijs
Maandag 6 maart is de campagne heelveelindeeltijd.nl van start gegaan. Twintig hogescholen brengen hierin hun deeltijdaanbod samen op één website. De gezamenlijke campagne is gelanceerd op de campus van de HAN in Nijmegen. HAN CvB-lid Diana de Jong onthulde de eerste banner en lanceerde de website.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
>>
HU in bedrijf
   
   
Minister geeft fiat voor pilot flexstuderen
De HU krijgt toestemming van het ministerie van OCW om komend studiejaar te starten met een experiment met flexibel studeren. Studenten bepalen in dit experiment zelf hoeveel vakken ze volgen en betalen alleen hierover collegegeld.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
>>
HU in bedrijf
   
   
Blog: Samen aan tafel
Waar begin je als onderzoeker of docent met de samenwerking? Hoe breng je de juiste mensen bij elkaar? Hoe helpen we de beroepspraktijk het beste? Met dit soort vragen kan je voortaan terecht aan ‘tafels’: bijeenkomsten waarin onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk zich bezinnen op gedeelde vraagstukken.
Twitter Facebook LinkedIn GooglePlus
>>
HU in bedrijf
Hogeschool Utrecht
April 2017
Agenda
20 april 2017
Openbare les lector Laurens de Graaf
22 april 2017
Symposium Pijn en Gedrag
11 mei 2017
Festival de Onderzoekswerkplaats
Meer > >
naar boven | aanmelden | reageren | www.hu.nl