Na de opleiding

Omdat je een combinatie hebt van juridische- en sociale kennis en over veel gespreksvaardigheden beschikt, kun je bij veel organisaties aan de slag. In sommige functies ben je een generalist en heb je van alle rechtsgebieden basiskennis. In andere functies ben je juist specialist: je werkt dan bijvoorbeeld alleen binnen het arbeidsrecht of vreemdelingenrecht. 

Drie meiden in gesprek an een tafel

Wat kan ik worden met SJD?

Een klantmanager Werk, Participatie en Inkomen bij een gemeente adviseert en coacht cliënten bij de re-integratie naar de arbeidsmarkt.

Als schulddienstverlener begeleid je cliënten met schulden. Samen met je cliënt zet je schulden, inkomsten en uitgaven op een rij. Aan de hand hiervan stel je een schuldenplan op, met afspraken om uit de schulden te komen.

Als medewerker bij Reclassering Nederland begeleid je ex-gedetineerden of mensen die een delict hebben gepleegd in hun traject naar resocialisatie.

Sociaal raadslieden ondersteunen mensen met het invullen van formulieren en het aanvragen van voorzieningen. Je helpt bijvoorbeeld bij het schrijven van brieven zoals bezwaarschriften en klachtbrieven.

Je staat vluchtelingen juridisch bij op het gebied van werk, inkomen, asielprocedures of gezinshereniging.

Je kunt aan de slag bij

 • Het Juridisch Loket
 • Woningcorporatie
 • Vakbond
 • Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid van gemeenten 
 • Bewindvoeringskantoor
 • Slachtofferhulp

Benieuwd wat je nog meer na je studie SJD kunt doen? Mail ons via sjd@hu.nl en dan sturen wij je een overzicht met diverse organisaties.

Baankans

82%
vindt een baan binnen 1,5 jaar
 • 50%Praktijk
 • 50%Theorie

  Doorstuderen na je diploma?

  Na het afronden van je bacheloropleiding kun je gaan werken, maar je kunt ook een masteropleiding volgen. Bijvoorbeeld de master Forensische Sociale Professional aan de HU. Goed om te weten: er zijn grote verschillen tussen de masteropleidingen, en universiteiten hanteren elk jaar andere regels. Oriënteer je daarom goed op de website van de hogeschool of universiteit.

  Leonie van der Graaf

  "Per individu bekijken wat nodig is"

  Leonie van der Graaf (26) Afgestudeerd in 2018

  Heb je nog vragen?