Tijdens de opleiding

Tijdens je opleiding werk je aan opdrachten in je eigen praktijk. Je voert verkoopgesprekken, maakt offertes en onderhandelt met klanten. Je leert netwerken en voert online onderzoek uit om nieuwe markten te verkennen. Zo werk je voortdurend aan je eigen ontwikkeling als sales professional. Jij maakt je eigen keuzes in je leerproces. Daarbij krijg je hulp van een coach.

Inhoud van de opleiding Sales & Accountmanagement

De opleiding Ad Sales & Accountmanagement is competentiegericht. Dat betekent dat je werkt aan de vaardigheden die nodig zijn om later je werk goed te kunnen doen, zoals presenteren en onderzoeken. Je leert hierover tijdens de theorievakken. Ook krijg je opdrachten in de vorm van casussen en projecten. Daarin komen onderwerpen uit de volgende vakgebieden aan de orde:

 • praktijkopdrachten
 • verkoopgesprekken
 • customer succes management
 • onderhandelen met klanten
 • leadgeneration
 • salesplannen en klantanalyses maken
 • social selling

Meer weten over deze opleiding?

Een Associate degree is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan, zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Na een Ad-opleiding kun je alsnog doorstromen naar een bacheloropleiding en deze verkort doorlopen.

Je krijgt verschillende onderwijsvormen. Je werkt zowel individueel als in projectgroepen aan je eigen praktijkopdrachten. Naast de vaardigheidstrainingen op school krijg je ondersteuning via het digitale platform met opdrachten, verdiepend materiaal en instructiefilmpjes.

Je vormt samen met een aantal studiegenoten een leerteam. In zo'n team geef je elkaar feedback en dat helpt je weer bij je eigen leerproces. Een leerteam wordt begeleid door een docent: de leerteambegeleider.

Je betaalt wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Om voor wettelijk collegegeld in aanmerking te komen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Ben je benieuwd wat jij aan wettelijk collegegeld betaalt? Dat bereken je heel eenvoudig met de collegegeldmeter. Reken daarnaast ook op een extra bedrag voor boeken en andere lesmaterialen. Meer weten? Kijk op de pagina Collegegeld en betalen.

Aan het einde van je eerste studiejaar ontvang je een studieadvies. Dat advies kan inhouden dat je geschikt wordt geacht voor de opleiding, een verwijzingsadvies als een andere opleiding beter bij je lijkt te passen, of het advies om met de studieloopbaanbegeleider een studieplanning op te stellen.

Het betreft hier geen bindend advies: je hoeft het advies niet op te volgen. Uiteraard gaan we ervan uit dat je het advies zorgvuldig weegt.

Waarom Sales & Accountmanagement studeren bij de HU?

 • Praktijkgerichte opleiding

  De opleiding is ontwikkeld samen met het bedrijfsleven. 

 • Enthousiaste docenten

  De docenten staan te popelen om jou alle kneepjes van het vak te leren.

 • Je haalt in twee jaar een hbo-diploma

"De reden dat ik voor deze opleiding heb gekozen, naast dat het een tweejarige opleiding is, is simpelweg omdat ik het leuk vind om in contact te zijn met de mensen."

Luuk Hinderks (19) Eerstejaars student

Heb je nog vragen?