Tijdens de opleiding

Tijdens je opleiding werk je aan opdrachten in je eigen praktijk. Je voert verkoopgesprekken, maakt offertes en onderhandelt met klanten. Je leert netwerken en voert online onderzoek uit om nieuwe markten te verkennen. Zo werk je voortdurend aan je eigen ontwikkeling als salesprofessional. Jij maakt je eigen keuzes in je leerproces. Daarbij krijg je hulp van een coach.

Informatie over de opleiding

De opleiding Ad Sales & Accountmanagement is competentiegericht. Dat betekent dat je werkt aan de vaardigheden die nodig zijn om later je werk goed te kunnen doen. Zo krijg je zaken als presenteren en onderzoeken. Je leert hierover tijdens de theorievakken. Ook krijg je opdrachten zoals casussen en projecten. Daarin komen onderwerpen uit de volgende vakgebieden aan de orde:

 • praktijkopdrachten
 • verkoopgesprekken
 • customer succes management
 • onderhandelen met klanten
 • leadgeneration
 • salesplannen en klantanalyses maken
 • social selling

Overige informatie

Een Ad-opleiding is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Maar mocht de studie bevallen, dan kun je alsnog doorstromen naar een bachelor-opleiding en deze verkort doorlopen.

Je krijgt verschillende onderwijsvormen. Je werkt zowel individueel als in projectgroepen aan je eigen praktijkopdrachten. Naast de vaardigheidstrainingen op school krijg je ondersteuning via het digitale platform met opdrachten, verdiepend materiaal en instructiefilmpjes.

Je vormt samen met een aantal studiegenoten een leerteam. In zo'n team geef je elkaar feedback en dat helpt je weer bij je eigen leerproces. Een leerteam wordt begeleid door een docent: de leerteambegeleider.

Je betaalt wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Om voor wettelijk collegegeld in aanmerking te komen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Ben je benieuwd wat jij aan wettelijk collegegeld betaalt? Dat bereken je heel eenvoudig met de collegegeldmeter. Reken daarnaast ook op een extra bedrag voor boeken en andere lesmaterialen. Meer weten? Kijk op de pagina Collegegeld en betalen.

Aan het einde van het eerste studiejaar krijg je een studieadvies. De opleiding kijkt dan hoeveel studiepunten je hebt gehaald. Zijn het er minder dan 30? Dan krijg je het dringende advies om te stoppen, aangezien je de studie hoogstwaarschijnlijk niet zult halen. Dit dringende studieadvies mag je naast je neerleggen.

Studeren bij de HU

 • Praktijkgerichte opleiding

  De opleiding is ontwikkeld samen met het bedrijfsleven. 

 • Enthousiaste docenten

  De docenten komen staan te popelen om jou alle kneepjes van het vak te leren.