Draag jij graag bij aan het gezondheidswelzijn van groepen en/of individuen? Vind je positieve gezondheid en preventie belangrijk en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van technologische ondersteuning in zorg en welzijn? Wil jij de schakel zijn tussen verschillende domeinen en organisaties in zorg en welzijn, een goede netwerkondersteuner worden? Dan is deze opleiding iets voor jou!

In deze twee-jarige praktijkgerichte hbo opleiding word je opgeleid tot Health & Social worker. Je ontwikkelt je in het bevorderen van gezondheidswelzijn, preventie, netwerkondersteuning en het adviseren van technologische ondersteuning in zorg en welzijn. De HSW’er houdt zich onder andere bezig met het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk en is de schakel naar verschillende domeinen en organisaties betrokken bij zorg & welzijn; zoals verpleegkunde, sociaal werk en gemeenten. Je leert programma’s op te zetten voor individuen en/of groepen en kan deze uitvoeren met verschillende partners.

Let op!

De opleiding start in september 2021, onder voorbehoud van accreditatie. Aanmelden via Studielink is op dit moment nog niet mogelijk. Wil jij er als een van de eerste bij zijn? Stuur dan een e-mail met je naam, e-mailadres en eventueel je telefoonnummer naar AdHSW@hu.nl. Dan houden we je op de hoogte.

Online Open dagen

We helpen je graag met je studiekeuze. Meld je hier aan.

Bevorderen van gezondheidswelzijn en preventie en het inzetten van zorgtechnologie

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding werk en leer je vanaf het begin veel in de wijk en bij organisaties in zorg en welzijn. In o.a. communities werk je samen aan vraagstukken van individuen en groepen met burgers en professionals.

Na je diploma: Werken als Health & Social worker of doorstuderen?

Na de opleiding krijg je het associate degree-diploma Health & Social Work. Je kunt worden ingezet op het bevorderen van gezondheidswelzijn, netwerkondersteuning en het inzetten van zorgtechnologie in organisaties in zorg en welzijn of de gemeente. Doorsturen kan ook in bijv. de bachelor Social Work aan de HU.


Toelating

Om te kunnen starten met de Ad Health & Social work heb je een mbo-4, havo- of vwo diploma. Affiniteit met positieve gezondheid is een pre.

Iets voor jou

  • Je wil graag bijdragen aan gezondheidswelzijn

    Je bent geïnteresseerd in positieve gezondheid, eigen regie van burgers, preventie en het inzetten van zorgtechnologie ter ondersteuning.

  • Je bent een netwerker

    Mogelijkheden en belangen van verschillende partijen mee nemen doe jij graag. Je zet initiatieven om in acties, samen met anderen.

  • Je bent een doener

    Leren doe je graag in de praktijk, in echte projecten. Daar haal jij het meeste uit.

Handig om te weten

Aanmelden 1 september
Startdatum September 2021 (onder voorbehoud van accreditatie)
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-naam Health and Social Work

Vragen over de opleiding?