Draag jij graag bij aan het gezondheidswelzijn van groepen en/of individuen? Vind je positieve gezondheid en preventie belangrijk en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van technologische ondersteuning in zorg en welzijn? Wil jij de schakel zijn tussen verschillende domeinen en organisaties in zorg en welzijn, een goede netwerkondersteuner worden? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Associate degree bij de HU

Video afspelen
01:20
Still van promotiefilm Associate degree bij HU

In deze tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding word je opgeleid tot Health & Social worker. Je ontwikkelt je in het bevorderen van gezondheidswelzijn, preventie, netwerkondersteuning en het adviseren van technologische ondersteuning in zorg en welzijn. De HSW’er houdt zich onder andere bezig met het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk en is de schakel naar verschillende domeinen en organisaties betrokken bij zorg & welzijn; zoals verpleegkunde, sociaal werk en gemeenten. Je leert programma’s op te zetten voor individuen en/of groepen en kan deze uitvoeren met verschillende partners.

Aanmelden na 1 mei

De opleiding start in september 2022. Indien je na 1 mei wilt aanmelden, neem dan contact op met de opleiding via adhsw@hu.nl

Open dagen

Past deze opleiding bij jou? Ontdek het tijdens de studiekeuze-events!

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je aan!

Tijdens de opleiding

Draag bij aan welzijn en zorgtechnologie

Tijdens deze opleiding ben je vanaf dag één veel in de wijk en bij organisaties in zorg en welzijn. In communities werk je samen aan vraagstukken van individuen en groepen.

Na de opleiding

Afgestudeerd, en nu?

Na de opleiding krijg je het associate degree-diploma Health & Social Work. Je gaat aan het werk in het bevorderen van het gezondheidswelzijn of je zet zorgtechnologie in bij bedrijven of de gemeente.

Toelatingseisen Ad Health & Social Work

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de opleiding Ad Health & Social Work als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je wil graag bijdragen aan gezondheidswelzijn

    Je bent geïnteresseerd in positieve gezondheid, eigen regie van burgers, preventie en het inzetten van zorgtechnologie ter ondersteuning.

  • Je bent een netwerker

    Mogelijkheden en belangen van verschillende partijen mee nemen doe jij graag. Je zet initiatieven om in acties, samen met anderen.

  • Je bent een doener

    Leren doe je graag in de praktijk, in echte projecten. Daar haal jij het meeste uit.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-naam Health and Social Work
Croho-code 80147

Heb je nog vragen?