Draag jij graag bij aan het gezondheidswelzijn van groepen en/of individuen? Vind je positieve gezondheid en preventie belangrijk en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van technologische ondersteuning in zorg en welzijn? Wil jij de schakel zijn tussen verschillende domeinen en organisaties in zorg en welzijn, een goede netwerkondersteuner worden? Dan is deze opleiding iets voor jou!

In deze tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding word je opgeleid tot Health & Social worker. Je ontwikkelt je in het bevorderen van gezondheidswelzijn, preventie, netwerkondersteuning en het adviseren van technologische ondersteuning in zorg en welzijn. De HSW’er houdt zich onder andere bezig met het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk en is de schakel naar verschillende domeinen en organisaties betrokken bij zorg & welzijn; zoals verpleegkunde, sociaal werk en gemeenten. Je leert programma’s op te zetten voor individuen en/of groepen en kan deze uitvoeren met verschillende partners.

Online Open dagen

Doe mee met onze online studiekeuze-events tussen 30 oktober en 12 november.

Meelopen en proefstuderen

Kruip in de huid van een student en loop een dagje mee.

Bevorderen van gezondheidswelzijn en preventie en het inzetten van zorgtechnologie

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding werk en leer je vanaf het begin veel in de wijk en bij organisaties in zorg en welzijn. In o.a. communities werk je samen aan vraagstukken van individuen en groepen met burgers en professionals.

Na je diploma: Werken als Health & Social worker of doorstuderen?

Na de opleiding krijg je het associate degree-diploma Health & Social Work. Je kunt worden ingezet op het bevorderen van gezondheidswelzijn, netwerkondersteuning en het inzetten van zorgtechnologie in organisaties in zorg en welzijn of de gemeente. Doorstuderen kan ook in bijvoorbeeld de bachelor Social Work aan de HU.

Toelatingseisen Ad Health & Social Work

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de opleiding Ad Health & Social Work als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

• Je wil graag bijdragen aan gezondheidswelzijn

Je bent geïnteresseerd in positieve gezondheid, eigen regie van burgers, preventie en het inzetten van zorgtechnologie ter ondersteuning.

• Je bent een netwerker

Mogelijkheden en belangen van verschillende partijen mee nemen doe jij graag. Je zet initiatieven om in acties, samen met anderen.

• Je bent een doener

Leren doe je graag in de praktijk, in echte projecten. Daar haal jij het meeste uit.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-naam Health and Social Work
Croho-code 80147

Vragen over de opleiding?