Symposium Beweegsensoren in de revalidatie

Vrouw draagt een gordel met beweegsensoren terwijl ze wordt ondersteund door een fysiotherapeut
We heten je graag welkom op 7 juni 2024 bij het symposium “Beweegsensoren in de revalidatie, met toepassingen bij beroerte, chronische pijn en meer”.

Het symposium staat in het teken van het uitwisselen van kennis uit onderzoeksprojecten over beweegsensoren, revalidatie en chronische pijn.

Programma

09.00 – 09.30 uur
Inloop met koffie/thee
09.30 – 09.45 uur Welkom door dr. Harriët Wittink, dagvoorzitter
09.45 – 10.30 uur  dr. Michiel Punt “Beweegsensoren in de zorg”: meten van kwantiteit en kwaliteit van bewegen”
10.30 – 10.45 uur
Korte pauze
10.45 – 11.15 uur
Richard Felius “Making sense of sensor data”
11.15 – 11.45 uur  Jules Kraaijkamp “Verloop van fysieke activiteit en sedentair gedrag in de geriatrische revalidatie na een CVA”
11.45 – 12.00 uur  Korte pauze
12.00 – 12.30 uur  Natasja Wouda “Het voorspellen van zelfstandig lopen bij mensen na een CVA”
12.30 – 13.00 uur  Marieke Geerars “Het meten van balans met een beweegsensor tijdens revalidatie na een CVA”
13.00 – 14.00 uur  Lunchpauze
14.00 – 14.45 uur  dr. Harriët Wittink “Fysieke activiteit en chronische pijn”
14.45 – 15.30 uur  Annet Doomen “Accelerometrie voor activiteitenpatronen bij chronische pijn”
15.30 – 16.00 uur  Korte pauze
16.00 – 16.30 uur  Martine Verwoerd “Voorbij beweging”
16.30 – 17.30 uur  Afsluitende borrel
17.30 uur  Einde symposium

Praktische informatie

Wat  Symposium Beweegsensoren in de revalidatie 
Wanneer Vrijdag 7 juni 2024. Start programma om 9.30 uur, inloop vanaf 9.00 uur.
Waar Bolognalaan 101 in Utrecht

Aanmelden

Vul het formulier in om je aan te melden voor het Symposium Beweegsensoren in de revalidatie. De kosten voor deelname aan de hele dag (inclusief lunch en slotdrankje) zijn € 40. De kosten voor deelname aan een halve dag (inclusief lunch) zijn € 25.

Na aanmelding krijg je een bevestiging met een betaallink naar de HU webshop.

Over de sprekers

speker harriet wittink

Harriët Wittink

"Fysieke activiteit en chronische pijn"

Dr. Harriët Wittink is sinds 2007 lector Leefstijl en Gezondheid aan Hogeschool Utrecht. Ze begon haar carrière als fysiotherapeut en promoveerde aan de Boston University met een proefschrift over de relatie tussen fysieke activiteit, fysieke fitheid en chronische lage rugpijn. Binnen het lectoraat onderzoekt Wittink de relatie tussen bewegen en gezondheid. Haar focus ligt daarbij op mensen met aandoeningen die hen belemmeren in het bewegen. Zij wil samen met oefen- en fysiotherapeuten de zorg verbeteren, zodat patiënten van die verbetering kunnen profiteren. Zij was co-promotor van Michiel Punt en is dat momenteel van Annet Doomen en Martine Verwoerd die ook presenteren.

spreker michiel punt

Michiel Punt

"Beweegsensoren in de zorg"

Dr. Michiel Punt is projectleider van het onderzoeksproject Making Sense bij Hogeschool Utrecht. Daarnaast is hij manager van de research software engineers op het E-science Centrum in Amsterdam waar hij ook projectleider is van drie data science projecten. Michiel is ook betrokken bij het schrijven van nieuwe subsidieaanvragen. In 2017 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het onderzoeksproject "Gait stability in stroke survivors".

spreker richard fellius

Richard Felius

“Making sense of sensor data”

Richard Felius is promovendus aan Hogeschool Utrecht op het onderzoeksproject Making Sense. Hij werkt ook als data-scientist bij Stichting Keurmerk Fysiotherapie in Zwolle en wordt als expert veel op zijn datascience-kennis bevraagd door alle onderzoekers en promovendi van het Lectoraat Leefstijl en Gezondheid.

Spreker Jules Kraaijkamp

Jules Kraaijkamp

"Verloop van fysieke activiteit en sedentair gedrag in de geriatrische revalidatie na een CVA”

Jules Kraaijkamp is verpleegkundig specialist bij het Geriatrisch Revalidatiecentrum ZZG Herstelcentrum in Nijmegen. Daarnaast doet hij promotieonderzoek bij UNC-ZH in het LUMC naar het toepassen van eHealth in de geriatrische revalidatie.

spreker natasja wouda

Natasja Wouda

"Het voorspellen van zelfstandig lopen bij mensen na een CVA”

Natasja Wouda is ergotherapeut bij de Hoogstraat Revalidatie, afdeling neurorevalidatie in Utrecht. Daarnaast doet zij promotieonderzoek naar het gebruik van beweegsensoren bij het voorspellen van zelfstandig lopen en ADL zelfstandigheid bij mensen in de subacute fase na een CVA. Dit doet zij onder begeleiding van promotor prof.dr. J.M.A. Visser-Meily (UMCU).

spreker marieke geerars

Marieke Geerars - Van der Veen

“Het meten van balans met een beweegsensor tijdens revalidatie na een CVA"

Marieke Geerars - Van der Veen is fysiotherapeut bij de afdeling neurologie van het Geriatrisch Revalidatiecentrum de Parkgraaf, Axioncontinu in Utrecht. Daarnaast doet zij haar promotieonderzoek bij het UMC Utrecht in het project Making sense of sensor data onder begeleiding van promotor prof.dr. J.M.A. Visser-Meily (UMCU).

Annet Doomen

Annet Doomen

“Accelerometrie voor activiteitenpatronen bij chronische pijn”

Annet werkt sinds juni 2023 bij het lectoraat Leefstijl en Gezondheid. Ze doet daar promotieonderzoek binnen het project ‘GRIP, Beweegsensoren voor Mensen met Chronische Pijn’. Dit project gaat over het activiteitengedrag van mensen met primaire chronische pijn. Met een diverse achtergrond als fysiotherapeut, manueel therapeut en aardwetenschapper zoekt Annet graag samenwerking tussen vakgebieden.

spreker martine verwoerd

Martine Verwoerd

“Voorbij beweging”

Martine Verwoerd is sinds oktober 2019 als promovenda verbonden aan het lectoraat Leefstijl en Gezondheid en de Universiteit Maastricht. Zij doet promotieonderzoek naar beïnvloedbare factoren die het chronificeren van nekpijn kunnen voorspellen. Martine heeft twaalf jaar als fysio- en manueeltherapeut in de eerstelijns fysiotherapie gewerkt. Dit heeft zij acht jaar gecombineerd met lesgeven aan de bachelor Fysiotherapie en master Orthopedische Manuele Therapie aan de Hogeschool Utrecht.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd voor fysiotherapeuten.

Heb je een vraag of wil je meer weten?

Deel dit evenement