Denk jij erover om aan Hogeschool Utrecht te gaan studeren? Leuk! Weet je al welke voltijdopleiding het moet worden of heb je nog geen idee? Hoever je ook bent, we helpen je graag om de juiste keuze te maken. 

Kom langs op 1 april

Na alle online ontmoetingen, is het de hoogste tijd om kennis te maken zonder beeldscherm. Kom 1 april langs en loop rond in onze gebouwen en over de campus. En natuurlijk ga je ook opleidingen bezoeken. Hier krijg je workshops, proeflessen of ga je zelfs in een heus lab of kliniek aan de slag!

Routes en parkeren

Na je aanmelding ontvang je een bericht met de locatie waar je moet zijn in Utrecht of Amersfoort. Download de plattegrond en vind je (pendel)bushalte of parkeerplek.

Wat zie je tijdens je bezoek aan onze open dag?

Video afspelen
1:00
Een HU-student geeft je een plattegrond tijdens de open dag.

Bezoek het IN2HU Festival

Tijdens onze open dag leer je de stad Utrecht en de campus beter kennen op het IN2HU festival. Ontdek de sportmogelijkheden, het honoursprogramma en maak kennis met diverse studenten- en studieverenigingen. Kortom, alles om je studententijd sportiever, socialer en leuker te maken. Er is ook een DJ aanwezig, dus kom gezellig langs en maak er samen met ons een feestje van!

Je vindt het IN2HU Festival boven de HU Foodcourt op Padualaan 101.

Ervaar een studiedag voor je begint

Weet je eigenlijk al (bijna) zeker welke opleiding jij in september gaat volgen? Of twijfel je nog tussen 2 of meer studies? Loop dan een dag mee met een student. Ook leuk als je je al hebt aangemeld in Studielink.

Online vragenuurtje over aanmelden

'Wat moet ik na mijn aanmelding regelen?' 'Mag ik mij voor meerdere opleidingen aanmelden?' Stel deze en al je andere vragen tijdens de online Q&A op dinsdag 11 april. Zo weet jij straks alles over het aanmeldproces.

Kom alvast virtueel kijken

Wil je nu alvast rondkijken in onze gebouwen? Laat je dan rondleiden door een HU-student in een virtuele tour. Bekijk filmpjes en VR-foto’s en laat je hersenen kraken, want je kennis wordt op de proef gesteld!

Veelgestelde vragen

Als je je hebt aangemeld voor de open dag, krijg je per mail een bevestiging met de locatie waar je moet zijn. Een overzicht van de HU-locaties vind je op deze pagina.

We willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om onze opleidingen te bezoeken. Daarom vragen we je met maximaal twee personen (jij en één introducé) te komen.

In verband met de drukte raden we je aan om met de fiets of met het openbaar vervoer naar de open dag te komen. Bij halte C3 op Utrecht Centraal staan vanaf 8.15 uur speciale bussen klaar die je in ongeveer 20 minuten gratis naar onze locaties brengen.

Als je toch liever met de auto komt, kijk dan op www.vanAnaarBeter.nl voor de route naar het Utrecht Science Park. Let daar op de borden ‘Parkeren open dag HU’ en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Parkeren op P&R Utrecht Science Park kost € 6. Alle andere parkeerplekken op het USP zijn gratis. Vanaf de parkeerplaatsen is het zo’n 10 à 15 minuten lopen naar onze gebouwen.

De HU-locatie in Amersfoort ligt dichtbij het station: het is ongeveer 9 minuten lopen naar ons gebouw aan De Nieuwe Poort 21. Parkeren kan betaald, op het parkeerterrein achter het HU-gebouw of in de parkeergarage van het winkelcentrum naast de locatie.

Neem je bevestigingsmail met daarin de QR-code mee. Deze wordt gescand bij de ingang. Je kunt de mail gewoon op je telefoon laten zien. Printen is niet nodig.

De open dag op locatie bestaat uit 3 tijdsblokken waarin je een opleiding kunt bezoeken. De opleiding geeft ieder blok dezelfde informatie. Verspreid over de open dag kan jij dus bij 3 verschillende opleidingen langsgaan. Jij stelt je eigen rooster samen tijdens je aanmelding. En heb je tijd over of een blok leeg gelaten? Loop dan gerust rond om het gebouw en andere opleidingen te ontdekken.

De 3 tijdsblokken zijn:

  • Blok 1: van 9.30 tot 11.00 uur
  • Blok 2: van 11.30 tot 13.00 uur
  • Blok 3: van 13.30 tot 15.00 uur

Is een opleiding vol? Kijk dan eerst of er nog ruimte is tijdens een ander blok.

Om coronabesmettingen zoveel mogelijk te voorkomen, hanteren we een aantal basismaatregelen:

  • blijf thuis als je corona(klachten) hebt
  • hoest of nies in je elleboog
  • was je handen vaak

We volgen hierbij de adviezen van de rijksoverheid.

De meeste events worden meerdere keren aangeboden. Kijk dus eerst of je je voor een ander moment kunt aanmelden. Lukt dat niet? Neem dan contact met ons op via info@hu.nl.

De events worden niet opgenomen, je moet dus goed opletten! Sommige opleidingen sturen na afloop wel de powerpointpresentatie door, zodat  je alles nog even na kunt lezen.

Heb je de opleidingsinformatie op de website doorgelezen en heb je nog vragen over de inhoud van de opleiding? Mail je vraag naar info@hu.nl, bel met 088 481 81 81 (werkdagen tussen 9.30 en 16.30 uur) of app naar  06 34101698. Wij helpen je graag verder.

De aanmelddeadline voor voltijdopleidingen met een numerus fixus is 15 januari. Voor de overige voltijdopleidingen meld je je uiterlijk op 1 mei aan.

Hogeschool Utrecht heeft zeven opleidingen met een numerus fixus. Omdat er bij deze opleidingen beperkt plek is, geldt er een selectieprocedure voor nieuwe studenten. Tijdens de selectieprocedure word je uitgenodigd voor een selectiedag in januari of februari. Deze dagen zullen zeer waarschijnlijk online plaatsvinden.

Een opleiding kiezen is niet heel makkelijk. Als ouder speel je een belangrijke rol bij de studiekeuze van je kind. Hoe help je je kind om een studie te kiezen die het beste bij hem of haar past?

Als je interesse hebt in een deeltijdopleiding ben je van harte welkom op één van onze (online) open avonden.

Neem contact met ons op