Leuk dat je langskomt om onze opleidingen en locaties beter te leren kennen. Je kunt de HU in Utrecht en Amersfoort vinden. Alle locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets of met de auto. Meer informatie over bussen, routes en parkeren vind je op deze pagina.

Bereikbaarheid Utrecht Science Park

De meeste opleidingen vind je in de verschillende gebouwen op het Utrecht Science Park (USP). Deze campus ligt buiten het centrum van Utrecht en is goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. En woon je in of rond de stad? Dan fiets je over het regenboogfietspad zo langs al onze gebouwen.

Vanwege de verwachte drukte raden we je aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Ik kom naar Utrecht met...

Reis je via Utrecht Centraal Station? Tijdens open dagen staan daar bij halte C7 vanaf 8.00 uur speciale bussen klaar die je in ongeveer 20 minuten gratis naar onze locaties brengen. Je wordt voor de deur afgezet bij de Padualaan (halte Botanische Tuinen) of Heidelberglaan.

Op andere dagen neem je de bus naar haltes Botanische Tuinen en Heidelberglaan. Vanaf het centrum van Utrecht gaan buslijnen 27 en 28 naar het USP. Andere buslijnen uit Utrecht en omgeving die hier stoppen zijn onder andere 30, 31 en 34. Kijk voor actuele vertrektijden op 9292.nl externe link . Zorg dat je je OV-kaart of ander betaalmiddel bij je hebt om in te checken.

Doordeweeks rijden trams 20, 21 en 22 elke 5 minuten vanaf Utrecht Centraal in ongeveer 10 minuten naar het Utrecht Science Park. Je kunt instappen op perron B3 of B4. Afhankelijk waar je moet zijn stap je uit bij halte Padualaan of Heidelberglaan.

Als je toch liever met de auto komt, kijk dan op www.vanAnaarBeter.nl voor de route naar het Utrecht Science Park. Tijdens de open dag volg je de borden ‘Parkeren open dag HU’ en zijn er verkeersregelaars die je aanwijzingen geven. Behalve op P&R Utrecht Science Park, zijn de parkeerplekken op het USP in het weekend gratis. Vanaf de parkeerplaatsen is het zo’n 10 à 15 minuten lopen naar onze gebouwen.

Parkeren op P&R Utrecht Science Park kost € 6. Je parkeerkaartje koop je bij de betaalautomaat. Tijdens open dagen rijden er tussen de P&R en de HU-gebouwen gratis pendelbussen. Bij de halte op de begane grond staat aangegeven waar de pendelbus vertrekt. De bussen rijden naar de Heidelberglaan en de Padualaan (halte Botanische Tuinen).

Doordeweeks kan je ook tegen betaling op de andere parkeerplekken van het USP parkeren. Op de website van de UU vind je meer informatie over parkeren op de campus.

Parkeren voor mindervaliden

Op het USP zijn invalidenparkeerplaatsen waar je met een invalidenkaart mag parkeren op Bolognalaan 36, Cambridgelaan 100 en Cambridgelaan 106.Wil je hiervan gebruikmaken? Meld dit dan van tevoren aan via info@hu.nl.

Met je fiets rijd je via het regenboogfietspad voor de verschillende locaties op het Utrecht Science Park langs. Er zijn meerdere fietsenstallingen, zodat je je fiets altijd in de buurt kunt neerzetten.

Plan je fietsroute in Google Maps.

Bereikbaarheid HU Amersfoort

Alle Associate degree-opleidingen en een aantal andere opleidingen geven les op onze locatie in Amersfoort. Het gebouw op De Nieuwe Poort 21 ligt aan de rand van het centrum en is daarom heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Je kunt betaald parkeren in de omgeving.

Ik kom naar Amersfoort met...

Je kunt vanaf station Amersfoort Centraal in ongeveer 9 minuten lopen naar De Nieuwe Poort 21. Verlaat het station bij de uitgang naar het Piet Mondriaanplein. Zodra je buiten bent sla je rechtsaf en loop je de Piet Mondriaanlaan af tot je tegen de rotonde aanloopt. Je ziet ons gebouw aan de overkant.

Of neem vanaf het station de bus naar halte Eemplein. Dan verlaat je het treinstation via de uitgang naar het Centrum. De bus zet je in ongeveer 3 minuten vlak voor de deur af. Buslijnen die op deze halte stoppen zijn onder andere 2, 3 en 7. Kijk voor actuele vertrektijden op 9292.nl. Vergeet niet je OV-kaart of ander betaalmiddel voor de bus mee te nemen.

Als je met de auto komt, kijk dan op www.vanAnaarBeter.nl voor de route naar De Nieuwe Poort 21. Parkeren kan betaald op het parkeerterrein achter het HU-gebouw of in Parkeergarage Eemplein naast de locatie.

Parkeren voor mindervaliden

Op het parkeerterrein zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig voor mensen met een invalidenparkeerkaart. Wil je hiervan gebruikmaken? Meld dit dan van tevoren aan via info@hu.nl.

Kom je met de fiets naar De Nieuwe Poort 21? Aan de zijkant van het gebouw heb je toegang tot de fietsenstalling. Hier kan je ook je scooter kwijt.

Plan je fietsroute in Google Maps.

Heb je nog vragen?