Nienke Dijkstra is verpleegkundige en gezondheidswetenschapper. Sinds 2015 is zij promovendus bij het lectoraat Proactieve zorg voor thuiswonende ouderen. Haar promotieonderzoek, van de onderzoekslijn preventie van functieverlies als gevolg van veroudering & chronische condities, richt zich op preventie van geneesmiddelgerelateerde problemen in de eerste lijn.

Het promotieonderzoek richt zich op de impact van geneesmiddelgerelateerde problemen bij thuiszorgpatiënten, medicatie zelfmanagement door ouderen die thuis wonen en samenwerking tussen wijkverpleging en apothekers na een ziekenhuisopname. Daarnaast wordt onderzocht wat de kwaliteit is van medicatiebeoordelingen in de eerstelijn en welke competenties nodig zijn voor verpleegkundigen in farmaceutische zorg.

Nienke combineert het promotietraject met de functie als hogeschooldocent bij de HU en als verpleegkundige in de wijk bij Axion Continu. Nienke is lid van de European Academy of Nursing Science, van Rho Chi Chapter at- Large van Sigma Theta Tau International en van het NUrsing PHarmaceutical Care netwerk (NUPHAC).

Expertises

  • Medicatieveiligheid
  • Preventie
  • Ouderenzorg

Publicaties

Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Nienke Dijkstra, onderzoeker

Nienke Dijkstra

  • Promovendus
  • Lectoraat: Proactieve zorg voor thuiswonende ouderen