Mark van Tilburg

Mark van Tilburg

Promovendus

Mark van Tilburg werkt als promovendus bij het lectoraat Innovatie van Beweegzorg. Het doel van zijn promotieonderzoek is om de fysiotherapeutische zorg voor patiënten met nek- en/of schouderklachten te verbeteren door de aanbiedingsvorm en inhoud te personaliseren.

Tijdens zijn werkzaamheden in de eerstelijns fysiotherapiepraktijk, onderzoeksassistent in het UMC Utrecht en werkzaamheden binnen het Fysio Future Lab van de Hogeschool Utrecht heeft hij de master Fysiotherapiewetenschap afgerond. Hierna kon hij meteen door met zijn promotieonderzoek naar gestratificeerde fysiotherapeutische (blended) zorg bij patiënten met nek- en/of schouderklachten.

 

"Als onderzoeker wil ik mijn steentje kunnen bijdragen aan nóg betere en gepersonaliseerde fysiotherapeutische zorg."

In zijn promotie-onderzoek onderzoekt Mark een werkwijze waarbij de fysiotherapeut bepaalt hoe de behandeling er per individu uit moet zien. Fysiotherapeuten krijgen hulpmiddelen aangereikt om de geschiktheid voor blended fysiotherapie (integratie van een app) en het risico op langdurige klachten te bepalen. Op basis hiervan wordt de behandeling gepersonaliseerd.

Expertises

  • Nek- en schouderklachten
  • Gestratificeerde zorg
  • Blended fysiotherapie

Publicaties


Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Mark van Tilburg

Mark van Tilburg

  • Promovendus
  • Lectoraat: Innovatie van Beweegzorg