Marieke de Roos

Docent-onderzoeker
Marieke werkt binnen het lectoraat Co-design aan het project Flux (Future Living Urban eXperience) in samenwerking met CoESSC, waar onderzoeksmethoden worden ontwikkeld om de verre toekomst te verkennen en met verkregen inzichten experimenten in de nabije toekomst in gang te zetten. Verder is ze als onderzoeker betrokken bij het onderzoeksproject Future Probing: Betekenisvol Innoveren, waarbinnen onderzocht wordt hoe organisaties toekomstverkenningen verbinden met adaptief anticiperend handelen in het heden, om betekenisvol te innoveren in de huidige veranderlijke wereld.  

 


Als docent, organisator, verbinder, duurzaamheidsexpert en met een opleidingsachtergrond in educatie, kunst en design (BA) en duurzaam toerisme management (MA) werkt Marieke graag in interdisciplinaire projecten en teams. Daarnaast is Marieke verbonden aan de opleiding Communication & Media Design, als docent en coördinator van Future Lab, onderwijsontwikkelaar, afstudeerbegeleider en meer.

Toekomstdenken is haar tweede natuur, natuur is haar voornaamste inspiratiebron. Naast haar werk bij de Hogeschool Utrecht is ze videokunstenaar en duurzaamheidsadviseur.

Expertises

  • duurzaamheid
  • toekomstdenken
  • nature centered design

Projecten

    • Lectoraten: Co-Design, Participatie en Stedelijke Ontwikkeling
    • 1 december 2020 - 30 november 2021
    TAK (Toekomst Als Kompas)