Annemarieke van der Veer | Senior Onderzoeker | Schulden en Incasso

Annemarieke van der Veer

Onderzoeker

Annemarieke onderzoekt de relatie tussen schulden en mentale belasting. Ze kijkt naar hoe professionals vanuit diverse disciplines financiële zorgen en problemen signaleren, bespreekbaar maken en rekening houden met schuldsituaties. Ze wil effectief en efficiënt beleid en effectieve interventies helpen ontwikkelen.

Landelijke wet- en regelgeving, lokale schuldhulpverlening en maatschappelijke ondersteuning vormen een complex vangnet. Annemarieke wil deze basis verbeteren door onderlinge verbindingen te leggen en door speelruimte te creëren. Hierdoor kunnen mensen ten volste blijven deelnemen aan de samenleving, ook wanneer zij financiële problemen hebben.

Na het afronden van de studie Sociale Interculturele Psychologie aan de Universiteit Utrecht volgde Annemarieke de master Humanitarian Assistance aan de Rijksuniversiteit Groningen en de postacademische dagbladopleiding journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hierna werkte Annemarieke als beleidsonderzoeker.

Expertises

  • Survey design en data-analyse
  • Evaluatieonderzoek
  • Focusgroepen

Publicaties

Projecten

Nieuws

Project maakt geldzorgen bespreekbaar bij de huisarts

“Geldzorgen maken ziek”, stelt Annemarieke van der Veer. Zij is als onderzoeker betrokken bij het project 'Financiën in de spreekkamer', dat patiënten motiveert hun financiële problemen met de huisarts te bespreken. 

Lees verder

Wil je samenwerken of heb je een vraag?