Anneke Offereins doet promotieonderzoek onder de titel: Van een bureaucratische naar een cliëntgerichte en flexibele organisatie: De effecten van een bottom-up veranderinterventie op de kwaliteit van de verpleeghuiszorg, het werk en de organisatie.

Anneke Offereins vertelde op het Zorgvisie-congres Zelforganisatie op 18 januari 2019 over de bottom-up veranderaanpak die zij bij BrabantZorg en zorgcentrum De Vriezenhof heeft begeleid en wat daarbij de onderbouwde slaag- en faalfactoren zijn. Daarover is ook in dit artikel meer te lezen.

Lees ook hoofdstuk 12 van Anneke's hand, in het boek Interprofessioneel werken en leren in teams, samenwerking in nieuwe praktijken.

Expertises

  • Organisatieontwerp en veranderinterventies
  • Zelforganisatie en zelfsturing
  • Interprofessioneel samenwerken en leren

Publicaties

Projecten

Podcast

Zelforganisatie of zelfsturing: termen die steeds vaker opduiken. Anneke Offereins doet promotieonderzoek naar organisatievernieuwing en vertelt erover in deze aflevering. Wat houdt zelforganisatie in en wat vraagt het van teams, leidinggevenden en organisaties? Hoe kunnen organisaties minder complex worden, met meer werkplezier van werknemers?

 

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Anneke Offereins

  • Promovendus
  • Lectoraten: Organiseren van Verandering in Onderwijs, Organiseren van Waardig Werk