Toelating

Je kunt de hbo-opleiding deeltijd Leraar geschiedenis tweedegraads volgen met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4), of als je slaagt voor het toelatingsonderzoek.

Instroomeisen Leraar Geschiedenis tweedegraads

Heb je mbo-niveau 4 afgerond? Dan kun je de hbo-opleiding tot docent geschiedenis deeltijd tweedegraads volgen. We raden je wel aan om contact op te nemen met opleidingscoördinator Pieter Mannak, via pieter.mannak@hu.nl. Samen kunnen jullie bekijken of je voldoende kennis hebt over het vak geschiedenis. Bekijk ook de pagina ‘van mbo naar hbo’.

Met een havo- of vwo-diploma kun je starten met de hbo-opleiding Leraar geschiedenis tweedegraads in deeltijd. Het maakt daarbij niet uit welk profiel je hebt.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielinkexterne link en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Voordat je je inschrijft voor de opleiding, heb je een persoonlijk gesprek met een loopbaanbegeleider. Je bespreekt dan je wensen, motivatie, ervaringen en ambities. Samen bepaal je je persoonlijke leerdoelen. Je krijgt daardoor een goed beeld van de mogelijkheden die de hbo-deeltijdopleiding Leraar geschiedenis tweedegraads jou biedt.

Voor vragen kun je direct contact opnemen met de intakecoördinator van deze opleiding: pieter.mannak@hu.nl.

Interesse in de bachelor Leraar Geschiedenis tweedegraads?

Vragen over de opleiding?