Advanced Topics in Project Management

Waar je ook komt, projectmanagement is niet meer weg te denken. In het bedrijfsleven is het essentieel voor succes. Tijdens de mastermodule Advanced Topics in Project Management maak jij je de rol van projectmanager eigen om zo het verschil te maken.

Studenten in een lessituatie met laptop

Hoe draagt een project optimaal bij aan de belangen van hoofdstakeholders? Dat is de vraag die centraal staat in deze mastermodule. Je begrijpt hoe ontwikkelingen invloed hebben op de doelen van je project en je leert trends en ontwikkelingen te gebruiken om je project te versterken. Tijdens een buitenlandse studiereis naar een Carpe network-partneruniversiteit ervaar je internationaal en intercultureel projectmanagement zelf.

Handig om te weten

Startmoment 21 april 2024 (VOL)
Studie-investering 15 uur per week (inclusief colleges)
Kosten

€ 3750 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.
Deelnemers 8 - 20
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht
Diploma Certificaat met de studie-investering (140 uur)

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Onze docenten en studenten zitten klaar om je persoonlijk advies te geven

Vraag persoonlijk advies

Plan nu direct een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek in. Tijdens dit gesprek gaan we in op jouw persoonlijke situatie & vragen. Onze manager Angelique van der Winden helpt je graag.

Plan persoonlijk adviesgesprek

Opleidingsinhoud

De mastermodule Advanced Topics in Project Management is alles behalve standaard. Je leert anders te kijken, anders te denken én anders te doen. En dat komt goed van pas als je aan de slag gaat met veranderkundige problemen, uitdagingen en complicaties bij een of meerdere bedrijven.

Het programma van deze mastermodule bestaat uit zes bijeenkomsten en een studiereis. Tijdens deze bijeenkomsten behandelen we:

 • Duurzaamheid in organisaties en de impact ervan op projectmanagement
 • Internationaal en intercultureel management
 • Social media, slimme apps en hun impact op projectmanagement
 • Ethisch en professioneel gedrag
 • Tijdens de bijeenkomsten brengen we theorie steeds in verband met de dagelijkse werkpraktijk. Zo krijg jij grondig inzicht in de principes, processen en producten van projectmanagement.

Elke drie weken heb je een bijeenkomst op vrijdag en zaterdag. Verder leer je ook via persoonlijke coaching én collegiaal leren. Er is een digitale leer- en samenwerkingsomgeving waar je literatuur, presentaties en informatie deelt met je medestudenten.

Een studiereis laat je internationaal en intercultureel projectmanagement zelf ervaren.

Toelating

Je kunt de mastermodule Advanced Topics in Project Management volgen als je een bachelordiploma en minimaal twee jaar relevante werkervaring hebt. Ook werk je momenteel in een projectgestuurde werkomgeving. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure.

Docenten

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in de praktijk en de academische wereld. Het zijn gerenommeerde professionals, ieder met zijn eigen specialisaties. Regelmatig verschijnen artikelen en boeken van hun hand.

Gilbert Silvius, hogeschooldocent mastermodule Advanced topics in project management, Hogeschool Utrecht

Gilbert Silvius

Lector Project- & Program Management

Gilbert is lector Project- & Program Management en principal consultant bij Van Aetsveld. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in organisaties adviseren over commerciële slagkracht en bedrijfsprocessen. Als geen ander verbindt Gilbert praktijk en theorie in onderzoek en onderwijs. Zo is hij ook initiatiefnemer van de Master of Project Management. Zijn baanbrekende onderzoeken over Sustainability in projectmanagement zijn befaamd.

 

Na deze opleiding

De mastermodule Advanced Topics in Project Management is gericht op de praktijk. Dat betekent dat je alles wat je leert meteen in de praktijk kunt toepassen. Door deze praktijkgerichte en persoonlijke aanpak maken veel deelnemers al tijdens hun studie een ontwikkeling door in hun carrière. Na de module krijg je een officieel HU-certificaat.

Na de mastermodule Advanced Topics in Project Management:

 • Draag je met jouw projecten bij aan de belangen van belangrijke stakeholders.
 • Begrijp je hoe interne en externe ontwikkelingen invloed hebben op de doelen van je project.
 • Herken je trends en kun je die toepassen in je eigen projecten.

De mastermodule Advanced Topics in Project Management maakt onderdeel uit van de Master Project, Programme & Portfolio Management. Daarom kun je na het afronden van deze module ook verder studeren voor je mastertitel.

Overige informatie

De mastermodule Advanced Topics in Project Management kost € 3750, vrij van btw. Hier zijn de lesmaterialen bij inbegrepen. Wel komen de reis- en verblijfskosten van de buitenlandse studiereis daar nog bij. Dat is ongeveer € 700.

Omdat dit een praktijkgerichte mastermodule is, stellen we twee jaar relevante werkervaring als toelatingseis. Daarnaast werk je nu in een relevante functie. Dat zorgt er namelijk voor dat je waardevolle kennis uit de praktijk in kan brengen tijdens de bijeenkomsten.

Deze module maakt deel uit van een volledige masteropleiding. Bachelor- en mastermodules kun je los volgen of zelf stapelen tot een degree-opleiding. In het laatste geval tellen de studiepunten van deze module mee voor het behalen van een officieel diploma.

Waarom Advanced Topics in Project Management bij de HU?

 • Krijg begeleiding die werkt

  Jouw groei als student staat voorop, daarom steekt de HU veel tijd en energie in begeleiding en advies.

 • Combineer studie, werk en privé

  Door de innovatieve blended learning-omgeving kun je je studie goed inpassen in je drukke leven.

 • Docenten uit de praktijk

  De docenten zijn gerenommeerde deskundigen op hun vakgebied met passie voor hun vak.

Deze opleiding is ook onderdeel van:

Certificering mastermodule Advanced topics in project management

De mastermodule Advanced topics in project management is onderdeel van de door het NVAO geaccrediteerde masteropleiding Project management.

Cursus Advanced Topics in Project Management: voorbeeld van een lessituatie

Interesse in de opleiding Advanced topics in project management?

Volg deze opleiding