Wil jij mensen in kwetsbare situaties gezond houden en wij bijdragen aan hun gezondheidswelzijn? Ben je benieuwd naar technologische ondersteuning in zorg en welzijn? Dan is de Ad Health & Social Work deeltijd iets voor jou!

In deze tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding word je opgeleid tot Health & Social worker. Je ontwikkelt je in het bevorderen van gezondheidswelzijn, preventie, netwerkondersteuning en het adviseren van technologische ondersteuning in zorg en welzijn. In de Ad Health and Social Work deeltijd volg je één dag per week les en ben je daarnaast veel zelfstandig bezig met je studie. Daarnaast zal je je praktijkopdrachten uitvoeren in je eigen werkomgeving of bij een praktijkplek van ons.

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus
Start 1 september
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2209 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam Ad Health & Social Work
Croho-code 80147
De opleiding

Word de schakel in zorg- en welzijnsorganisaties

Tijdens deze praktijkgerichte deeltijdopleiding leer je hoe je de schakel tussen verschillende domeinen en organisaties kunt zijn. Je verbetert in o.a. communities de leefbaarheid in de wijk en leert programma’s op te zetten voor individuen en/of groepen.

Carrièreperspectief

Aan de slag als Health & Social Worker

Na de opleiding krijg je het associate degree-diploma Health & Social Work. Je kunt worden ingezet op het bevorderen van gezondheidswelzijn, netwerkondersteuning en het inzetten van zorgtechnologie in organisaties in zorg en welzijn of de gemeente. Doorstuderen kan ook in bijvoorbeeld de bachelor Social Work aan de HU.

Zin om te beginnen?

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wat kost een hbo-opleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de associate degree Health & Social Work deeltijd? Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt.

Waarom Health & Social Work bij de HU?

• Je wil graag bijdragen aan gezondheidswelzijn

Je bent geïnteresseerd in positieve gezondheid, eigen regie van burgers, preventie en het inzetten van zorgtechnologie ter ondersteuning.

• Je bent een netwerker

Mogelijkheden en belangen van verschillende partijen mee nemen doe jij graag. Je zet initiatieven om in acties, samen met anderen.

• Je bent een doener

Leren doe je graag in de praktijk in echte projecten. Daarnaast volg je één dag in de week les.

Interesse in de opleiding Health & Social Work?

Heb je nog vragen?