Student wint Journalistiekprijs met minidocu over poppionier Berry Visser

02-06-2017

Journalistiekstudenten Ilan Hoekstra en Wieke Esschendal hebben met hun podcast ‘Madame de Berry’ de SvJ-prijs gewonnen. De School voor Journalistiek (SvJ) van Hogeschool Utrecht reikt de prijs, die € 1000,- bedraagt, jaarlijks uit aan de student die de beste journalistieke productie van het jaar gemaakt heeft.

Hoekstra en Esschendal interviewden voor hun minidocu Berry Visser, die aan de wieg stond van de popcultuur in Nederland. Hij richtte Mojo op en organiseerde de meest spraakmakende concerten. De vakjury zei over ‘Madame de Berry’: “Een mooi portret van een bijzondere man. Zijn verhaal krijgt alle ruimte. Aangenaam om naar te luisteren met een mooie afwisseling tussen gesproken tekst en zeer passende muziek. Hoorbaar met liefde gemaakt.”

Sem van der Wal en Jeroen Bosch wonnen met hun productie ‘Ik ben geen moraalridder’ de aanmoedigingsprijs. Zij maakten een gefilmd portret van graffitispuiter Sander uit Nieuwegein. Er waren 25 inzendingen voor de SvJ-prijs, waaronder onder andere video, audio, teksten, een fotoreportage en een productie datajournalistiek.

Reageer

Het kan enige tijd duren voordat uw reactie wordt geplaatst. Druk niet op refresh, anders wordt uw reactie 2x geplaatst.

Neem de code van hiernaast over
Ververs
Vul hier de code in