Als medewerker van de afdeling IM&ICT loop je altijd voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Een nieuwe tool voor online leren? Een livestream met de mogelijkheid van directe interactie? Met je team werk je aan oplossingen waar het hoger onderwijs echt wat aan heeft. Gewoon, omdat je over de vereiste kennis en vaardigheden beschikt en je graag aan de slag gaat voor onderwijs en onderzoek.

Stuur een appje

Stel je vragen aan Alexandra

Heb je vragen over werken bij de afdeling IM&ICT of over een specifieke vacature? Recruitment adviseur Alexandra geeft jou het antwoord. Stuur haar gemakkelijk een bericht.

Stuur een appje

Werken bij de afdeling IM&ICT

  • Optimale digitale leer- en werkomgeving

    De Dienst Informatiemanagement en ICT (IM&ICT) helpt docenten en onderzoekers om de gewenste innovatie van onderwijs en onderzoek te realiseren. Dat doet de dienst door een optimale digitale leer- en werkomgeving te creëren. Een omgeving die stabiel en betrouwbaar, veilig en duurzaam is. 

  • Zelfstandig opererende teams

    Binnen de afdeling werken zelfstandig opererende teams die voortdurend in verbinding staan met docenten en onderzoekers. Gezamenlijk werken zij aan nieuwe digitale toepassingen in een hoger onderwijs- en onderzoekomgeving. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van fysiek en online leren of het inzetten van clouddiensten voor data-analyse. Maar ook aan de doorontwikkeling van moderne media, zoals video, voor gebruik in het onderwijs. Op basis van vooraf vastgestelde kaders spelen zij flexibel in op de behoeften van docenten en studenten en onderzoekers. Met als inzet de toekomst van jonge mensen.

  • Digitale ontwikkelingen

    Eén van de vijf ambities uit het HU ambitieplan 2026 is digitalisering, waar wij als dienst IM&ICT natuurlijk graag aan bijdragen. Met ongeveer 100 medewerkers werken we steeds meer samen met collega’s van andere afdelingen. We hebben de ambitie om voorop te lopen in digitale ontwikkelingen. We zijn continu in ontwikkeling en blijven bezig om onszelf uit te dagen.

Vacatures

Bij de dienst IM&ICT hebben we regelmatig vacatures. Van scrum master tot product owner en van devops engineer tot helpdeskmedewerker. Hieronder zie je het overzicht met actuele vacatures binnen de dienst IM&ICT. Het volledige overzicht van vacatures bij de HU vind je op hu.nl/werkenbij.

Wie zijn wij? Eén van de vijf ambities uit het HU ambitieplan 2026 is digitalisering, waar wij als dienst IM&ICT natuurlijk graag aan bijdragen.

Je bent een stevige gesprekspartner met kennis van ICT-processen en ontwikkelingen. Je weet hoe je dingen gedaan krijgt en steekt de handen uit de mouwen zonder het grotere beeld uit het zicht te raken. Je werkt aan projecten die over de 22 IM&ICT teams heen gaan en ook nog de business raken.

Wil jij je graag verder ontwikkelen bij een stabiele werkgever? Houd je van vernieuwing? En wil jij jouw developers-skills inzetten voor een maatschappelijk doel? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Heb jij als Mendix ontwikkelaar je sporen verdiend en wil je de volgende stap maken? Dan bieden wij jou die kans!

WerkenbijHU Lotte van Leengoed

"Bij de hogeschool ben je echt bezig met innovatie."

Lotte van Leengoed Product owner
WerkenbijHU Rinske Plomp

"Onderwijs is een onderwerp dat me raakt"

Rinske Plomp Privacy manager
WerkenbijHU Joost Veerman

"Ons product is het diploma van jonge mensen, die de toekomst van Nederland gaan vormgeven."

Joost Veerman Enterprise architect

Direct contact

Alexandra Davoli

Adviseur Recruitment

Werken bij de HU

Zo’n 36.000 studenten en professionals volgen een opleiding van Hogeschool Utrecht, in Utrecht of Amersfoort. Met ons onderwijs en onderzoek dragen we bij aan de ontwikkeling van beroepen en van talent. Zo dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving. We zijn een lerende organisatie. Daarmee bedoelen we dat we niet alleen het leren van studenten maar ook van onze medewerkers faciliteren en aanmoedigen. Goede onderlinge samenwerking staat bij ons voorop.

Ga voor alle vacatures, arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure naar hu.nl/werkenbij.