Toelating

Wil je weten wat je nodig hebt om met de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) te starten? We hebben alle eisen voor je op een rijtje gezet, zodat je meteen kunt zien wat voor jou geldt.

Instroomeisen Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs

E&M Niet toelaatbaar
N&T Niet toelaatbaar
N&G Niet toelaatbaar
C&M Niet toelaatbaar

E&M Direct toelaatbaar
N&T Direct toelaatbaar
N&G Direct toelaatbaar
C&M Direct toelaatbaar

Je kunt met de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) beginnen als je een hbo- of wo-propedeuse hebt. Heb je geen afgeronde vwo vooropleiding? Dan moet je toelatingstoetsen doen om te voldoen aan de kenniseisen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek.

Als je havo-eindexamen hebt gedaan in aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde, biologie en NLT voldoe je aan de toelatingseisen. Als je voor één of meer van deze vakken geen examen hebt gedaan, moet je een toelatingstoets afleggen voor dat vakgebied. Als extra eis voor de universiteit geldt dat je minimaal een havo-diploma hebt met wiskunde A (of B), met als eindcijfer een 6 of hoger.

Hulp bij toelatingstoetsen

Wil je hulp bij de voorbereiding op de toelatingstoetsen? Op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je tips en materiaal om je voor te bereiden.

Wil je de Academische lerarenopleiding primair onderwijs gaan volgen? Dan doe je eerst een inschrijvingsverzoek via Studielinkexterne link. In de inschrijfprocedure ALPOexterne link staat beschreven welke stappen je hiervoor moet volgen.

Let op: Je dient dus een verzoek tot inschrijving te doen voor zowel:

  • Hogeschool Utrecht als
  • Universiteit Utrecht

Om zeker te weten dat je de juiste opleiding kiest, doe je bij Hogeschool Utrecht een studiekeuzecheck. Zo verschijn je goed voorbereid aan de start.

Studenten op Utrecht Science Park

Interesse in de bachelor Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO)?

Heb je nog vragen?