De rol van de sociaal-juridisch dienstverlener (SJD’er) verandert onder invloed van de participatiemaatschappij. De decentralisaties in de zorg, ons steeds complexer wordende samenleving: van de burger wordt meer en meer zelfredzaamheid verwacht. De SJD’er helpt hem de weg te vinden in de regels en wetten. Hogeschool Utrecht biedt sociaal-juridische professionals een breed, interdisciplinair lesaanbod.

Veel wetten op het gebied van sociaal zekerheidsrecht zijn of worden aangepast. Sociaal-juridische professionals moeten hierdoor steeds vaker en met meer organisaties schakelen. Dit vraagt om een integrale aanpak. Hoe vind je hierin je weg? 

Voordelig studeren

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Samenwerking in de keten

In onze opleidingen leer je vraagstukken en praktijkcases analyseren en oplossen. Integraal en met ketenpartners. Wij bieden brede opleidingen, waarin we samenwerken met verschillende disciplines, zoals Rechten en de afstudeerrichting kandidaat-gerechtsdeurwaarder.

 

Open avond

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk studieadvies? Bezoek de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Waarom bij de HU?

  • Persoonlijk studieplan

    Je stelt samen met jouw coach een persoonlijk studieplan op. Jouw voorkennis en vaardigheden bepalen je studieroute en studietempo. Zo kun je werk en studie goed combineren.

  • Gevarieerd en flexibel onderwijs

    Onze opleidingen volg je in de klas, maar ook in de praktijk. Individueel, maar ook in kleinschalige leerteams. Offline én online. Onze aanpak biedt een goede mix van leren op verschillende plekken en momenten. De digitale leeromgeving speelt hierin een belangrijke rol.