In het vakgebied Natuur & Techniek houd je je bezig met innovatieve vraagstukken. Bijvoorbeeld door vaccins te ontwikkelen voor ziektes door toegepaste digitalisering en robotisering. Als professional in de techniek, engineering, life sciences of IT kun jij het verschil maken met jouw innovatieve ideeën. Hogeschool Utrecht biedt flexibele opleidingen en heeft een breed netwerk in het werkveld.

De branches binnen Natuur & Techniek zijn constant in beweging. De rol van de professional daarin verandert ook. Naast kennis van de laatste ontwikkelingen, verwachten we dat je kunt samenwerken en over de grenzen van je eigen vak heen durft te kijken (de ‘T-shaped professional’).

Samenwerking met de praktijk

Wij nemen je mee het werkveld in. We ontwikkelen de opleidingen samen met de branches en onze lectoraten. Mede hierdoor zijn onze opleidingen van een hoog niveau. Studieopdrachten zijn gekoppeld aan de praktijk, zodat je direct aan de slag kunt met wat je hebt geleerd. We werken aan innovatieve projecten bij bedrijven en overheden (co-creatie). Na een van onze opleidingen is je kennis én je netwerk gegarandeerd een stuk groter!

Voordelig studeren

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Maatwerk en incompany

Hogeschool Utrecht biedt opleidingen die passen bij jouw situatie. De meeste opleidingen bieden we ook incompany aan. Uiteraard houden we hierbij rekening met de wensen van jouw organisatie.

Thema's binnen Vakgebied Natuur & Techniek