Vergroten digitale weerbaarheid in het mkb

Het mkb is in toenemende mate slachtoffer van cyberaanvallen en datalekken. Door de relatief beperkte middelen en expertise is het voor het mkb doorgaans lastiger om zich hiertegen te weren. Wij helpen het mkb om weerbaarder te worden tegen cyberdreigingen.
digitalevaardighedenondernemers

Doel

Het doel van dit onderzoek is om, door middel van gerichte interventies, mkb’ers te helpen om hun organisatie en medewerkers weerbaarder te maken tegen cyberdreigingen.

Resultaten

Het resultaat is een overdraagbare interventie die belanghebbenden kunnen inzetten om het Nederlandse mkb aan te zetten tot weerbaarder gedrag op het gebied van cyberveiligheid.

Looptijd

01 september 2023 - 31 augustus 2025

Aanpak

In het onderzoek ontwikkelen we een interventie die de weerbaarheid van mkb bedrijven moet verhogen. Om deze interventie te testen selecteren we 24 bedrijven. Zij worden verdeeld in een experimentele en een controle groep. De interventie wordt in eerste instantie getest in de experimentele groep. Wij verwachten dat de experimentele groep na interventie meer digitaal veilig gedrag laat zien.

Meedoen?
In dit onderzoek worden nog mkb organisaties gezocht die mee willen doen. Wil je meer weten hoe dat kan? Lees dat in dit document.

Betrokken HU-onderzoekers

Doorwerking van het onderzoek

De resultaten van het onderzoek kunnen worden gebruikt in de minor mkb adviseur.

Co-financiering

SIA RAAK MKB 18.012

Samenwerkingspartners

 MKB kredietcoach, TMI Academy,  Rob van der Zwet en Jayme Mata en

2CoolMonkeys logo2
Coney Minds LOGO
Goudse_logo
Isuna
Koninklijke_NBA_logo
ONL logo
Logo Saxion

Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Ralph van Mechelen | onderzoeker | Financieel-Economische Advisering bij Innovatie

Ralph van Mechelen

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Financieel-Economische Innovatie