Mentale en financiele gezondheid in tijden van verandering

armoede_ondernemers
Veel studenten hebben niet in de gaten dat zij lijden onder financiële stress en zoeken geen hulp vanuit schaamte. Het doel van het project is om te voorkomen dat geldzorgen leiden tot studieproblemen bij studenten.

Doel

Met de te ontwikkelen tool kunnen studenten hun financiële stressniveau en mentale gezondheid bepalen en ontdekken of zij er op een effectieve manier mee omgaan. Aan het einde van de enquête krijgen ze advies, met daarin zowel korte als lange termijn effectieve strategieën om met hun financiële situatie om te gaan of direct verwezen naar (laagdrempelige) hulp.

Resultaten

Na het invullen van de enquêtes zijn studente zich beter bewust van hun financiële en mentale stress situaties en HOE daar effectief mee om te gaan. 

Looptijd

01 januari 2022 - 13 december 2023

Aanpak

Er wordt een interactieve enquête gemaakt, die direct persoonlijk feedback geeft. Als ondersteuning worden er animaties ontwikkeld die tot inzicht leiden in bijvoorbeeld (1) “wat is financiële stress”, (2) “wat zijn vroegsignaleringsindicatoren” (3) “effectieve coping strategieën” (4) “realistisch budgetteren”, (5) “actief & passief inkomen”, (6) “hoe om hulp vragen”. 

Meer weten?

Betrokken HU-onderzoekers

Samenwerking met kennispartners

Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Edwin Weesie | onderzoeker | Financieel-Economische Advisering bij Innovatie

Edwin Weesie

  • Docent-onderzoeker
  • Lectoraat: Financieel-Economische Innovatie