Sophie Duvekot

Sophie Duvekot

Onderzoeker
Sophie Duvekot is sinds 2022 als onderzoeker verbonden aan het Lectoraat Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie. Ze is vooral geïnteresseerd in de relatie tussen de journalistiek en het publiek in de hedendaagse digitale samenleving.

In haar onderzoek richt Sophie zich op de rol van de journalistiek in de levens van mensen en de maatschappij. Ze doet onderzoek naar hoe jongere generaties zich tot nieuws en de journalistiek verhouden en wat dat betekent voor hun nieuwsgebruik en gedrag. Ook is ze betrokken bij het Europese onderzoeksproject Diacomet. Hiervoor onderzoekt ze hoe media en burgers in de huidige digitale informatiesamenleving beter in staat kunnen worden gesteld om op een verantwoordelijke en ethische manier met elkaar te communiceren en welke rol technologie hierin kan spelen

Eerder deed Sophie journalistieke ervaring op bij o.a. OneWorld, Blendle en het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. In 2023 behaalde ze de master Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en in 2021 studeerde ze af van de bachelor journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Expertises
  • Nieuwsconsumptie
  • Journalistieke Ethiek


Projecten

Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Sophie Duvekot

Sophie Duvekot

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Kwaliteitsjournalistiek in Digitale Transitie