Ryan Beekhuizen Junior onderzoeker

Ryan Beekhuizen

Onderzoeker

Ryan Quint Beekhuizen MSc. is kinderfysiotherapeut en werkt als Junior Onderzoeker bij het Lectoraat Leefstijl en Gezondheid. Binnen het project ‘Wat beweegt jou?!’ doet hij onderzoek naar het ontwikkelen van innovatieve toolboxen waarmee kinderfysiotherapeuten kinderen met een beperking, en hun ouders, ondersteunen in deelname aan bewegen en sporten in het dagelijks leven.

Naast zijn werk als Junior onderzoeker is Ryan Beekhuizen vier dagen per week praktiserend kinderfysiotherapeut bij Fysiotherapie de Groene Biezen te IJsselstein en docent in de minor Kind in beweging van de Hogeschool Utrecht. Binnen de minor verzorgt hij onder andere lessen over de ontwikkeling van kinderen met en zonder beperkingen en de kansen en barrières waar zij tegen aan lopen tijdens hun ontwikkeling.

Zijn werkzaamheden bij de Hogeschool Utrecht combineert Ryan met zijn werk als Kinderfysiotherapeut in een eerstelijns praktijk. Hierdoor zijn het onderzoek, docentschap en het werken in de praktijk nauw met elkaar verbonden. Dit biedt mogelijkheden om knelpunten in de praktijk te signaleren te integreren in het onderwijs en te vertalen naar onderzoeksvragen voor het wetenschappelijk onderzoek.

Expertise

  • Kinderen
  • Innovatieve behandelmethoden
  • Fysieke activiteit en motorische ontwikkeling


Projecten

  • Samen Spelen projectlogo
    • Lectoraten: Building Future Cities, Co-Design, Duurzame Gemeenschappen, Jeugd, Leefstijl en Gezondheid
    • 1 september 2022 - 31 augustus 2026
    Samen Spelen