Marieke Zielhuis

Marieke Zielhuis

Onderzoeker

Ir. Marieke Zielhuis is sinds 2018 onderzoeker bij het lectoraat Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek. Zij richt zich op ontwerpende manieren van onderzoek ('Research through Design') en de methodische uitdagingen binnen dergelijk onderzoek bij het ontwikkelen van kennis voor de ontwerppraktijk.

Marieke voert sinds 2019 promotieonderzoek uit onder de vlag van TU Delft. Ze is als onderzoeker betrokken bij het onderzoek Chiwawa: Creative & Health Innovation Ways of Working Analysis. Daarnaast werkt ze samen met lectorenplatform Network of Applied Design Research aan versterking van de methodologie van praktijkgericht ontwerponderzoek.

Opgeleid als industrieel ontwerper werkt Marieke sinds 2002 bij Hogeschool Utrecht. Binnen de HU is ze werkzaam geweest bij het Centrum voor Natuur & Techniek, bij UCREATE (Centre of Expertise Creative Industries) en bij Centre of Expertise Smart Sustainable Cities. In de rol van projectleider bij lectoraat Co-Design heeft ze ervaring met ontwerpende onderzoeksprojecten.

Expertises

  • Design Research
  • Research Methodology

Publicaties

Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Marieke Zielhuis

Marieke Zielhuis

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek